Нардепа Олексія Гончаренка викрали

Подія сталася 23 лютого в Одесі

В Одесі викрали народного депутата

Як повідомило джерело в Одеській обласній прокуратурі, сьогодні, 23 лютого, в місті невідомими особами був викрадений депутат Верховної Ради України Олексій Гончаренко.

Зазначається, що цю інформацію підтвердили в прес-службі прокуратури Одеської області. Інших подробиць ЗМІ не повідомляють.

Телефон нардепа вимкнений.

Прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган:"Підтверджую, його (Олексія Гончаренко - ред.) викрали".

Народний депутат, голова фракції БПП Ігор Гринів з трибуни парламенту попросив правоохоронні органи України створити спеціальний штаб у зв'язку з викраденням нардепа від БПП Олексія Гончаренка. Про це він заявив в ході засідання Верховної Ради.

"Я тільки що розмовляв з прокурором області. Я хотів би звернутися до керівництва правоохоронних органів про термінове створення спеціального штабу по такій ситуації", - заявив Гринів.
Спікер парламенту Андрій Парубій попросив секретаріат Ради оформити це, як протокольне доручення.
"Колеги, я підтримую вимогу голови фракції Ігоря Гриніва і вважаю, що правоохоронні органи повинні негайно вжити всіх необхідних заходів, щоб ця ситуація була вирішена. Прошу оформити це як звернення від голови ВР, від парламенту", - заявив спікер.

У фракції БПП Олексія Гончаренка не бачили з учорашнього вечора. Про це в коментарі в кулуарах Ради повідомив депутат фракції БПП Борислав Розенблат. "Останній раз я бачив його вчора ввечері після засідання Ради. Я спілкувався з керівником фракції, питав, чому Гончаренка немає, він говорить, так, є підтвердження того, що його дійсно немає, каже, що викрали. Він невідомо де ", - розповів Розенблат.

Тим часом інший депутат від БПП Олександр Бригинець зауважив, що Гончаренко вчора виїхав на термінову зустріч до Одеси, а зараз у парламенті його немає.

"Телефон не відповідає ... Прокуратура підтверджує, що швидше за все версія - викрадення ... Впевнений, що це політичний злочин, і вірю, що наші силовики не допустять непоправного. Олексію, ми за тебе дуже хвилюємося", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Член БПП Олександр Грановський стверджує, що його джерела підтверджують інформацію про те, що Гончаренка дійсно вкрали.

Також нардеп Ольга Червакова в кулуарах Ради заявила, що Гончаренка викрала група сепаратистів.

"Від Юрія Луценка ми дізналися про те, що на його думку, Гончаренка викрала група сепаратистів з метою фізичних тортур. Ця інформація зараз перевіряється", - зазначила вона.

За словами нардепа Володимира Ар'єва політична діяльність Гончаренка могла бути причиною його викрадення.

"Очевидно, були підстави для того, щоб атакувати, підстави не любити Гончаренка у багатьох з політичних причин. Особливо він останнім часом досить жорстко діяв проти Росії", - сказав Ар'єв

Своєю чергою агентству “Інтерфакс-Україна” прес-секретар прокуратури Одеської області Інна Верба заявила, що ввечері, можливо, відбудеться брифінг прокурора Одещини, а поки що вона не може повідомити будь-якої додаткової інформації.

Подробиці з'ясовуються.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Маємо стати міцними не тільки фізично, але й духовно": У священника Миколая знайшли пророцтво про перемогу України

четвер, 28 березень 2024, 12:14

Україна перебуває на порозі великих змін – в очікуванні на повернення тимчасово окупованих ворогом територій та миру українці мають ретельно готуватись та накопичувати ресурси, не лише військові, але й духовні. Слова про це знайшли в пророцтві священни...

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...