Наші - найкращі: За що закарпатці люблять своїх добрих копів (ФОТО, ВІДЕО)

За рік закарпатці звикли і полюбили своїх поліцейських.

За найсвіжішими дослідженнями соціологів, патрульній поліції довіряє 61% закарпатців. Таку довіру патрулі заслужили за рік роботи.

Саме наприкінці листопада 2015-го більше двох сотень патрульних поліцейських склали присягу в Ужгороді. Створення Управління патрульної поліції Ужгорода та Мукачева на той час не було у пріоритетах. Прискорили організацію роботи нової поліції в області сумнозвісні події в Мукачеві зі стріляниною. Тоді до Закарпаття була прикута увага всієї України, в області змінили керівників багатьох рівнів і структур, після чого почали процес створення патрульної поліції.

Як зазначив на присязі куратор підготовки закарпатських патрульних Мустафа Найєм, закарпатський департамент став першим, який обслуговуватиме два міста. Управління патрульної поліції Ужгорода та Мукачева стало першим, яке створювалося з нуля, без жодної бази. Патрульні стали першими, які присягали як Національна поліція.

З того часу критикували нових патрулів немало. Часто полісменів докоряли непрофесійністю, згадували побиті автівки, а губернатор Закарпаття Геннадій Москаль взагалі не приховує свого розратування патрульними поліцейськими, неодноразово заявляючи, що за три місяці підготувати фахівців неможливо.

Як би там не було, але багато закарпатців нових копів підтримують. Більше того, ставляться до них з порозумінням, і, можна сказати, з любов’ю. А любити їх є за що. Закарпатські патрулі регулярно беруть участь у благодійних акціях, вітають з усіма святами і не забувають про живе спілкування.

Так, минулого року ужгородські копи першими почали створювати новорічний настрій і презентували новорічно-різдвяний відеоролик.


Згодом, перетворившись у "чарівників", на залізничних вокзалах Ужгорода і Мукачева поліцейські у святкових ковпаках, із цукерками та щирими посмішками зустрічали потяги і вітали гостей з Різдвом.



За даними на березень 2016 року, закарпатська поліція була "найжіночнішою" в Україні. У патрульній поліції Ужгорода та Мукачева 39% – жінки. Тобто 90 зі 230 патрульних на Закарпатті – дівчата.

До слова, красу і жіночність поліції закарпатці запримітили зразу і активно обговорювали вроду прекрасних представниць у формі.

Тому і не дивно, що свято 8 березня копи так само не проігнорували, зворушливо привітавши і своїх співробітниць, і всіх закарпаток.

Вітаючи закарпатців чи не з усіма святами, не забувають патрульні і про особисті зустрічі. Щомісяця у Мукачеві та Ужгорода поісмени проводять фідбеки, під час яких кожен охочий може поставити свої питання правоохоронцям.

Також для більш тісної взаємодії була започаткована акція "Кава з поліцейським". Очільник патрульних Ужгорода та Мукачева кавував з усіма бажаючими поспілкуватися про повсякденну діяльність патрульної поліції на Закарпатті.

А незабаром в Ужгороді влаштують інтерактивне інформаційно-розважальне музичне шоу "З поліцейськими на ТИ". У рамках цієї акції буде проведена "Жива бібліотека", де живими книгами будуть самі полісмени. Також буде правовий театр, на якому змоделюють і розіграють сцени, у яких може опинитися будь-хто, а поліцейські коментуватимуть це.

На такі приємні речі закарпатці відповідають поліції взаємністю. У своєму стилі. Як відомо, на Закарпатті багато жартівників, які дуже влучно реагують на всі актуальні події і явища. Не оминули увагою і патрульну поліцію. Гумористи зі спільноти "КлуніДжорджаклуні" написали про особливості закарпатської поліції пост, який став дуже популярним у "Фейсбуці":

"Закарпатська патрульна поліція
"Ви маєте право заткати папулю і заніміти! Вшитко, шо ви повісте гонно ся рознести по селови...";
В Ужгороді патрульна поліція їздить на новеньких тойота камрі з словацькими номерами;
Патрульна поліція не працює на Різдво, Пасху і Дюря;
Наша патрульна поліція не бере хабарі, бо працює за "раз дякуву";
Відомий випадок коли патрульні поліцейські помогли поміняти колесо на возови... на фляшку паленки;
В одному підрозділі патрульної поліції не може бути більше 3-х кумів;
В Мукачеві патрульна поліція перевіряє водіїв на вміст алкоголю, наскільки виразно вони кажуть фразу "Я люблю Віктора Івановича Балогу";
У Нижній Апші в патрульних машинах коври, а не коврики;
Форма майже така, як у Києві, лем з вишивкою і в каждого другого є кербач..;
Березнянські поліцаї не виїзджають за межі району, бо перечинські обіцяли їм вломити;
Для підвищення кваліфікації закарпатські поліцаї вчать іноземні мови, особливо іршавський та рахівський діалект;
Дуже слабий набір в поліцію зафіксовано на Воловеччині, бо "ниє часу, косити треба...";
Закарпатська форма поліцаїв відрізняється від всеукраїнської, наявністю потаємних кишень та подвійного дна у фуражці;
Найактивніші і найшустріші поліцаї уже роблять в Чеській поліції...
Жінок в патрульну поліцію беруть, якщо чоловік добре вгодований і в хаті чисто;
Іван Волошин кожен вечір об'їжджає місто, щоб першим взяти інтерв'ю в п'яного закарпатського поліцая;
Жінки в закарпатській поліції відомі тим, що добре ведуть не інстаграм, а домашнє господарство.
Арсеній Яценюк заявив, що закарпатські поліцаї будуть отримувати зарплату у форінтах, бо гривні їх не цікавлять;
З іменем Пішта беруть в патрульну поліцію поза конкурсом;
Якщо поліцейський побачить неправильно покладену плитку, то він зупиниться і зробить все як треба;
Закарпатські поліцаї виганяють з базара бабусь, які продають чорницю, а не яфини;
"Добрий динь, старший капрал поліції Пішта Ерош! Ви не віділи сього чоловіка? Нє? Та се я, но без форми!";
На всеукраїнській олімпіаді серед поліцейських, закарпатські поліцаї зайняли на парковці місце для інваліда".

Не обійшлося і без жартів про форму і транспорт.

Рік для патрульної поліції Ужгороді і Мукачева був насиченим не тільки роботою, а й активним і таким потрібним звичайним людським спілкуванням з краянами. Така тенденція у поведінці полісменів не може не радувати.

Джерело Depo.Закарпаття

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...