Наші в Каннах: На кінофестивалі відкрився український павільйон (фото)

Завдання павільйону познайомити іноземних фахівців з перевагами українських кінопроектів.

Український павільйон на Каннському кінофестивалі. Фото: donpress.com

На Каннському кінофестивалі відкрився український павільйон, повідомляють Патріоти Ураїни. Про це повідомила прес-служба Держкіно у вівторок, 8 травня.

У павільйоні представлено велику кількість промоматеріалів, які знайомлять іноземних фахівців з новими кінопроектами і станом розвитку національної кіноіндустрії в Україні.

«В українському павільйоні, розташованому в Village International під номером № 102, представлена загальна інформація про учасників, стан і досягнення українського кіноринку, професійні можливості для кіновиробництва і переваги копродукції з українськими партнерами», - сказано в повідомленні.

Павільйон вже відвідали віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, перший секретар з питань культури Посольства України у Франції, письменниця Ірена Карпа, а також українські та іноземні продюсери.

На плазмовому екрані в павільйоні демонструються трейлери українських фільмів, як готових стрічок, так і робочі матеріали картин, які ще перебувають у провадженні. В рамках роботи павільйону заплановані зустрічі українських продюсерів з іноземними кіновиробниками, фестивальними відбірниками, представниками фондів і кінокомісій, дистрибуторами в сього світу.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....