Наступна поява - у парламенті? ЗМІ розповіли про найближчі плани Саакашвілі

На підтримку Саакашвілі виступили ряд опозиційних політиків, для яких життєво важливо змусити президента України оголосити про дострокові вибори.

Міхеїл Саакашвілі під час прориву на українсько-польському кордоні. Ілюстрація:24tv.ua

Екс-президент Грузії і колишній глава Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїл Саакашвілі планує поїхати до Києва, попередньо, у вівторок, 12 вересня. Про це Апострофу повідомили співрозмовники, наближені до колишнього голови Одещини, передають Патріоти України.

Разом з тим, за їхніми словами, у самого Саакашвілі поки немає конкретного плану.

Так, в його команді не виключають можливості прорвати ще один "кордон" - в парламенті. Найімовірніше, Саакашвілі буде намагатися блокувати роботу народних депутатів (у чому йому може допомогти глава фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко), поки ті не проголосують за позачергові парламентські вибори.

Відзначається, що варіант боротьби команди Саакашвілі за позачергові парламентські вибори не виключає позафракційний депутат Віктор Чумак, який також підтримував повернення екс-голови Одеської області в Україну.

У зв'язку з цим, примітно, що на підтримку Саакашвілі виступили ряд опозиційних політиків, для яких життєво важливо змусити Петра Порошенка оголосити про дострокові вибори.

Співрозмовники видання вважають, що екс-глава Одеської ОДА може зіграти тут роль "тарана", якому, за словами одного з представників політсил, які виступають проти влади, "передбачається проламати прогнилу, але дуже самовпевнену недокоаліцію" на чолі з президентом. Підтримали Саакашвілі і революційні кола українського суспільства.

У свою чергу, політичний експерт Андрій Золотарьов допускає, що дострокові вибори можуть підтримати і в США.

"У Штатах можуть підтримати позачергові вибори, якщо ситуація дійде до загострення політичної кризи. Але поки передчасно говорити", - сказав він в коментарі виданню.

У той же час політолог Євген Магда сумнівається, що Саакашвілі вдасться потрапити до Верховної Ради, щоб зірвати роботу нинішнього скликання.

"Парламент охороняють представники Управління державної охорони. Я думаю, що її начальник Валерій Гелетей тримається за свою посаду. Тому опинитися в приміщенні ВРУ буде для Саакашвілі набагато складніше, ніж прорвати пропускний пункт на українсько-польському кордоні", - заявив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...