Чому ми різні: Національна «генетика» реагування на «безвіз» в Україні і Росії

"зрада" чи "перемога" ?

Зрілі нації вміють мислити критично, натомість:

  1. В Московії сказали би, що «Путін – молодець», якби цей безвіз дали, або не дали, або якби всіх московитів тупо вислали закордон, або, навпаки, обгородили колючим дротом і ніколи б не пустили закордон.
  2. В Україні, якби безвіз не дали, сказали би, що «влада в усьому винна», що «поруйнували мрії», що це навмисна «зрада». А якби безвіз дали, сказали би, що «це нікому не потрібно», бо «нема грошей їздити», або «це заслуга не влади, а активістів», і що, взагалі, це «і так пізно», а «треба було раніше», і тому це навмисна «зрада».

У обох випадках – критичного мислення «0». Шаблони першої «генетики» творять тоталітарну державу. Друга «генетика» творить відсутність держави і вічне Гуляйполе, повну анархію.

Натомість, зрілі нації вміють мислити критично, розрізняти і приймати аргументи, дошукуватись причин, оперувати логікою, шукати конструктив. І саме тому вони і будують привабливі держави, які, потім, зрештою, і вирішують кому давати, а кому не давати той «безвіз».

Джерело: блог Сергія Тарана


Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...