"Навіть якщо українські ракетні двигуни і потрапили у КНДР, то тільки через Росію", - політолог

Схожі обвинувачення на адресу Києва лунали ще за часів екс-президента України Леоніда Кучми.
Володимир Фесенко. Фото: pl.com.ua.

Стаття The New York Times про постачання в Північну Корею українських ракетних технологій може вплинути на відносини України та США, тільки якщо викладену в ній інформацію підтвердять офіційно, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко. Патріоти України пропонують і вам ознайомитися із його міркуваннями.

"Ця інформація може вплинути на українсько-американські відносини, тільки якщо її офіційно підтвердили. Наразі мова йде лише про припущення: мовляв, нібито українські ракетні двигуни, які постачали і зберігали у РФ, могли опинитися у КНДР. До того ж у статті нічого не сказано про те, коли це могло статися. А це дуже важливий момент. Тобто це не обвинувачення, не констатація факту, а лише припущення. Потрібно розуміти, що за останні 40 років жодних проривів у космічних і ракетних технологіях не відбувалося. Ось тільки зараз у США деякі підприємці працюють над розробленням нових ракетних технологій. Це означає, що у більшості випадків досі використовують напрацювання часів СРСР", – зазначив політолог.

Він акцентував увагу на тому, що схожі обвинувачення на адресу Києва лунали ще за часів екс-президента України Леоніда Кучми. "Чи могли ракетні технології, які використовували у СРСР і РФ, потрапити в Північну Корею? Це відкрите питання, тут треба розбиратися. Чи причетна до цього Україна? Я дуже сумніваюся. Навіть якщо українські ракетні двигуни і потрапили у КНДР, то тільки через Росію. Що стосується самої статті, то це або експертні висновки, сказані "вголос", або свідомий натяк на Україну. У такий спосіб неодноразово діяли російські спецслужби. Ще в часи Кучми українське керівництво обвинувачували в таємних постачаннях зброї в різні країни, зокрема з диктаторськими режимами. Однак жодного скандального обвинувачення на адресу України офіційно не підтвердили. І зараз у мене теж є великі сумніви щодо цієї статті", – наголосив Фесенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...