Наздогнали албанців та залишили позаду білорусів: Український паспорт підскочив у світовому рейтингу привабливості

Українське громадянство посідає 91 місце в рейтингу компанії Nomad Capitalist, яка оцінює «цінність» громадянства в 199 країнах і територіях світу.

Україна розділила 91-е місце з Албанією і поліпшила свої позиції, порівняно з минулим роком, на 21 пункт, передають Патріоти України з посиланням на «Радіо Свобода».

У рейтингу Nomad Passport Index громадянство оцінюється на основі п’яти факторів. Це – безвізові поїздки (50% від загальної оцінки), система оподаткування (30%), загальне сприйняття держави і громадян світом, можливість мати подвійне громадянство і рівень свободи (останні три показники – по 10%).

Згідно з рейтингом, без віз або зі спрощеним порядком їх видачі власники українського паспорта можуть потрапити до 114 країн. Україну зазначають серед п’яти держав, що значно поліпшили свої позиції порівняно з минулим роком.

У першу п’ятірку рейтингу увійшли Люксембург, Ірландія, Швейцарія, Португалія і Швеція. Замикають список Лівія, Ємен, Еритрея, Ірак й Афганістан. Росія опинилася на 87-у місці, Білорусь – на 127-у, Молдова – на 90-у, Грузія – 96-у, паспорт США – на 35-му місці.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти не захопили Очеретине, але контролюють частину селища, - військовий експерт

середа, 24 квітень 2024, 20:02

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко повідомив, що російські війська контролюють лише частину села Очеретине, передають Патріоти України. "Очеретине повністю ще не втрачене. Там продовжуються бойові дії. Росіян...

Справжня будівля з роману Булгакова: Як виглядає палац арештованого путінського топ-чиновника (відео)

середа, 24 квітень 2024, 19:29

Заступник міністра оборони Росії Тимур Іванов, якого заарештували за підозрою у хабарництві, має елітну нерухомість у Москві. Про це повідомили російські Telegram-канали, передають Патріоти України. Іванов, ймовірно, жив у особняку в Чистому провулку у...