Названа перша "жертва" купюри в 1000 гривень

І вона буде не останньою

Після того, як Національний банк України випустить в обіг купюру номіналом в 1000 гривень, копійок в українських гаманцях стане менше. Роль копійки зведеться практично до нуля .

"Її функції сьогодні відіграє одна гривня. До того ж собівартість друкування монет є досить дорогою. Копійки сьогодні стають просто непотрібними. Навіть інкасація монет є дорогою і витратною", - запевнив голова правління Міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей, висловивши думку, що настав час відмовитися від монетки номіналом в 1 копійку.

Коментуючи вплив нової купюри на економіку країни, експерт заявив, що поганого нічого не станеться.

"Є правила випуску грошових купюр. Ця тисячна купюра повинна була бути ще, за моїми прогнозами, коли курс долара був по 8 грн / $ і 12 грн / $. Робиться це, як правило, для зручності розрахунків населення і підприємців", - пояснив експерт.

На думку Гулея, випуск купюри з "запізненням" був свідомим.

"Підозрюю, що випуск цієї банкноти був свідомо притримав Нацбанком ... На сьогоднішній день мені здається трохи нелогічним те, що ми намагаємося збільшити оборот" безготівки ", зменшивши тим самим кількість грошей в тіньовому секторі, в той же час, випускаючи нову купюру. Однією рукою ми говоримо, що нам не потрібна "готівка", а іншою - вводимо тисячну купюру. Якась із версій явно суперечить ", - зазначив Гулей.

З огляду на позицію НБУ, що найбільша купюра повинна бути не більше $ 100, експерт припустив, що логічним буде вже сьогодні замислитися про випуск двохтисячної купюри.

А інфляції ні, не буде...

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...