"Не варто розслаблятися": Експерт озвучив українську проблему санкцій проти РФ

З санкціями та іншими інструментами придушення Росії теж потрібно вміти працювати і отримувати вигоду для себе.

Не важливо, чи будуть введені якісь санкції проти Росії, тому що принципово це нічого не змінить. З такою думкою виступив керівник політичних програм Українського інституту майбутнього Юрій Романенко під час чату на Главреді, передають Патріоти України.
"На Росію більше впливає ціна на нафту, ніж санкції. На Росію санкції впливають в довгостроковій перспективі, тобто їх ефект відкладається на 2020-ті. Головна проблема Росії полягає в тому, що вона відсічена від багатьох технологічних інновацій через санкції, скажімо, вона не може збільшити свій видобуток нафти", - пояснив експерт.
При цьому він зазначив, що і Україні не варто розслаблятися. "Але якщо завдяки такому повільному придушенні росіяни в якійсь перспективі провалюються в свою повільну кризу, то ми повинні бути готові до цього. А якщо ми не будемо до цього готові, то нас чекає повторення долі УНР, як це було в 1919 році. Толку, що царський режим впав, якщо ми не змогли використати ситуацію? Як тільки замість царського режиму з'явилися більшовики, які сформували нову державу, яка змогла мобілізувати десятки тисяч людей, щоб йти на захоплення України, вони захопили Україну, тому що вона нічого не змогла протиставити. Це - головна проблема", - упевнений Романенко.
"Тобто з санкціями та іншими інструментами придушення Росії теж потрібно вміти працювати і отримувати вигоду для себе", - резюмував він.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.