Не вік і не гроші: Вчені з'ясували, про що найчастіше брешуть на сайтах знайомств

Основною причиною брехні є бажання здатися більш цікавою людиною.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Вчені зі Стенфордського університету провели дослідження, в ході якого з'ясували, про що найчастіше брешуть на сайтах знайомств, повідомляють Патріоти України з посиланням на Independent.

Вони також спробували визначити, навіщо користувачі сайтів знайомств розповідають про себе неправдиву інформацію. Основною причиною брехні в профілях і особистому листуванні користувачів сайтів знайомств є бажання здатися більш цікавою людиною. Крім того, як чоловіки, так і жінки найчастіше брехали про неможливість зустрітися в реальному житті, вигадуючи різні причини, які заважають їм піти на побачення.

При цьому, вчені виявили, що брехня не була пов'язана з бажанням отримати більшу кількість сексуальних зв'язків «на одну ніч». Швидше, користувачі брехали для того, щоб мати більше шансів побудувати серйозні стосунки, зазначає провідний автор дослідження Джеффрі Хенкок.

В ході дослідження вчені проаналізували понад 2000 повідомлень в особистому листуванні понад 200 користувачів сайтів знайомств. При цьому, були враховані дані лише про тих респондентів, які перебували на початковому етапі віртуального знайомства, які все ще не зустрічалися в реальному житті.

В результаті вони виявили, що 7 відсотків повідомлень містили неправдиву інформацію. У більшості випадків неправдивою була інформація про вільний час користувача або причину, яка заважала їм відправитися на побачення в найближчі дні.

«Наприклад, користувач писав про те, що до нього в гості несподівано нагрянула сестра, хоча насправді у нього був вільний час. Такої брехні в особистому листуванні на сайтах знайомств було 30 відсотків. При цьому, нам вдалося з'ясувати, що незважаючи на брехню і небажання зустрічатися найближчим часом в реальному житті, ці користувачі не хотіли втрачати контакт зі співрозмовником і сподівалися зустрітися з ним в майбутньому», - зазначив Хенкок.

Він також пояснив, що в дійсності ця брехня не означає, що людина не хоче зустрічатися в реальному житті, а лише говорить про те, що йому потрібно трохи більше часу для того, щоб підготуватися до побачення.

«Саме сьогодні у нього може бути поганий настрій або, на його думку, непривабливий зовнішній вигляд», - зазначає вчений. Вчені також повідомили, що результати дослідження показують позитивну динаміку щодо того, наскільки щирі наміри користувачів сайтів знайомств.

«Наші дані свідчать про те, що більшість повідомлень, що відправляються людьми, є чесними, і це позитивний крок у напрямку зміцнення довіри щодо віртуальних знайомств», - підсумували дослідники.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...