Не все погано: ТОП-5 позитивних новин останніх днів

В Україні відбулася низка хороших подій.

Ілюстрація: ЗМІ

П’ять позитивних змін останніх днів відмітив у своєму блозі Олексій Роговик, повідомляють Патріоти України.

«Про п’ять позитивних новин останніх днів. Окрім перемоги у газовому спорі з «Газпромом» варто відзначити такі здобутки:

Військова ситуація на Донбасі. ТКГ оголосила про повне і безстрокове перемир’я (надій, що воно втримається мало, але пробувати варто). Також Держдеп США нарешті схвалив пропонований продаж Україні переносних протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" на суму $47 мільйонів.

Обмін заручників. Росія передала Україні викрадених спецслужбами РФ в жовтні 2017 року українських прикордонників Богдана Марцоня та Ігоря Дзюбака. Україна передала РФ затриманих прикордонників ФСБ.

Постанови парламенту. Верховна Рада вперше чітко визначила перелік наших «бранців», що дає підстави посилювати санкції за «Магнітським сценарієм» заради обміну. Також Верховна Рада закликала світ завадити виборам президента РФ в анексованому Криму та не визнавати їх легітимними, оскільки, у цих виборах як по своїй волі, так і силою заставлятимуть брати участь громадян України, що є заручниками в окупованому Криму.

Санкції проти РФ. Дональд Трамп продовжив на рік санкції проти Росії через її анексію Криму та агресію в Україні. РНБО України продовжила дії санкцій щодо банків з російським капіталом, дія яких закінчувалась у березні 2018 року. Цього поки замало, але і втримання діючих санкцій теж важливий елемент тиску.

Антиукраїнський закон у Польщі. США висунули ультиматум Польщі через закон про Інститут нацпам’яті і відмінили усі високопоставлені зустрічі. І хоч цей ультиматум стосується ізраїльської його частини все ж можна очікувати на його зміну.

Тим часом, голова МЗС України виступ з сильною статтею про українсько-польські відносини у якій заявив: «Якщо ж деякі польські політики й далі наполягатимуть на забороні в Україні Степана Бандери й УПА, то за принципом "почни з себе" вони б передусім мали заборонити Юзефа Пілсудського з його жорстокою "пацифікацією" українців Галичини, а також Армію Крайову, чиї загони здійснювали криваві каральні акції проти українських сіл. Ми готові визнати й засудити злочини, вчинені проти поляків, але й Польща повинна зробити те ж саме щодо злочинів проти українців».

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Та система вбивала творчість і життя в душі науковця": Милованов зізнався, що не зміг захистити дисертацію в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:44

Колишній міністр економіки розвитку і торгівлі, позаштатний радник керівника Офісу президента та член наглядової ради «Укроборонпрому» Тимофій Милованов став на захист депутатки Київської міської ради від партії «Слуга народу» Ксенії Семенової, яка нап...

Під Єкатеринбургом зростає база зберігання танків, - військовий аналітик

субота, 20 квітень 2024, 16:30

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal, передають Патріоти України. Аналітик зазначає, що з поч...