Не зачіпає інтереси владної верхівки: Політолог про те, чи розкриють вбивство Ірини Ноздровської

Якщо влада не зможе впоратися з такими викликами, то міні-Врадіївки постійно виникатимуть в Україні.

Ірина Ноздровська. Фото:Інформаційний портал Znaj.uaРозкриття вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської – питання часу. У влади існує відчуття небезпеки. А ця справа не є такою, яка зачіпляє інтереси владної верхівки. Про це сайту 24 розповів директор центру суспільно-інформаційних технологій "Форум" Валерій Димов, передають Патріоти України.

Як зауважує експерт, у владі існує так званий корпоративний принцип: ворон ворону око не виклює. У випадку вбивства Ноздровської у влади все ж існує відчуття небезпеки. Тому в конкретному випадку, вочевидь, буде навіть конкуренція серед правоохоронців, щоб здобути собі лаври "перемоги" у розкритті злочину.

"Справа вбивства Ірини Ноздровської не зачіпляє інтереси владної верхівки. Тому віддати районного суддю (родич винуватця в загибелі сестри Ноздровської – суддя, що намагався закрити справу – ред), якщо він виявиться причетним, на поталу суспільству для справедливого покарання, не складає небезпеки для влади. Але зараз ми бачимо агонію старої системи, політичної і правоохоронної зокрема, не спроможної мати лідерські якості, яка гальмує розвиток суспільства," – наголошує Димов.

Водночас, на переконання політолога, якщо влада не зможе впоратися з такими викликами, то міні-Врадіївки (у 2013 році протести місцевих жителів міста Врадіївка через зґвалтування і замах на вбивство жінки правоохоронцями набули широкого розголосу – ред) постійно виникатимуть в Україні.

"Такі злочини, як вбивство Ірини Ноздровської, свого роду тліюча пожежа в торф’янику, яку не видно, але вона все одно спалахує, як би ти її не локалізував. Якщо не буде реформ і самоочищення системи, а влада реагуватиме точково, то ці вогнища людського незадоволення виплескуватимуться на вулиці. Українці вже не миритимуться з відсутністю справедливого покарання," – наголошує Валерій Димов.

Інакше, зауважує політолог, влада не зможе боротися ні із зовнішніми ворогами держави, ні з корупцією, яка є другим українським фронтом. Тому, говорить Валерій Димов, ті владні представники, хто хоче мати політичне майбутнє, повинні не ефектно говорити і затримувати в прямому ефірі корупціонерів, а нарешті ефективно працювати – доводити до суду і карати злочинців. Інакше суд Лінча не за горами.

Як відомо, 1 січня тіло правозахисниці Ірини Ноздровської знайшли у річці Кізка на Київщині. 29 грудня стало відомо про зникнення правозахисниці, яка була сестрою жінки, що загинула у резонансній аварії на Київщині.

Ірина Ноздровська вела активну роботу у справі про аварію, в якій загинула її сестра Світлана Сапатинська. Аварія сталася 30 вересня 2015 року у Демидові. У скоєнні ДТП звинувачують Дмитра Россошанського.

Ірина Ноздровська померла від ножових поранень – на її тілі було виявлено кілька колотих ран. У справі слідчі допитали вже близько 50 осіб. У Нацполіції висунули кілька версій вбивства Ноздровської.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...