Не жаліли ні старих, ні малих: Клімкін відвідав жалобні заходи у Польщі, де "Армія Крайова" розстріляла 366 українців

Вбивці гнали людей босоніж у мороз до місця страти. За нещасними тягнувся кривавий слід.

Поминальні заходи у Павлокомі. Фото: facebook.com

Прес-служба МЗС України розповіла про вшанування пам’яті 366 розстріляних у 1945 р. у польському селі Павлокомі його українських мешканців, передають Патріоти України.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що Україна пам'ятатиме кожного вбитого підрозділами польського підпілля в березні 1945 року українця в селі Павлокома. Участь в заході взяли міністр закордонних справ Клімкін, воєвода Підкарпатського воєводства Ева Леніарт, посол України в Польщі Андрій Дещиця та керівники кількох областей України.

«Ми пишаємося спільною українсько-польською історією, своїми героями. Ми пам'ятаємо та йдемо вперед! Ми єдині і рішучі як ніколи», - сказав Клімкін.

«Для мене Павлокома - це людське тепло. Будемо пам'ятати і шанувати кожного українця, який загинув тут. Ми всі разом. Ми вас не зрадимо. Слава Україні!», - підкреслив глава зовнішньополітичного відомства.

«Кожен із 366, хто загинув тут, в Павлокомі, був частинкою України, і залишається частинкою України. Ми їх згадуємо і пам’ятаємо», - зазначив Клімкін. Міністр наголосив на особливих відносинах України та Польщі: «Ми завжди були сильні, але зараз як ніколи. Ми цінуємо нашу історію. Нашу спільну історією з Польщею. Але нашою силою сьогодні ми завдячуємо тим, хто віддав свої життя за нашу свободу». Воєвода Прикарпатського воєводства Польщі Леніарт у своєму виступі зазначила: «Спільна пам'ять і вшанування жертв братовбивчого конфлікту зобов'язують нас до побудови спільного майбутнього».

У МЗС нагадали, що меморіал загиблим українцям села Павлокома був урочисто відкритий 13 травня 2006 року у присутності президентів України Віктора Ющенка і Польщі Леха Качинського.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...