Небачених розмірів скульптура з дерева вже доступна для огляду в Китаї (фото)

Велетенського лева встановлено на площі Fortune Plaza Times в Ухані, столиці провінції Хубей.

Патріоти України з посиланням на Нескучные новости зауважують - найцікавіше в цій скульптурі, що вона зроблена з цільного дерева: довжина лева становить 14,5 метрів, висота 5 метрів, а ширина 4 метри, а кожна деталь цієї грандіозної тварини колись було одним стовбуром дерева.

Метасеквоя. З подібного дерева був вирізаний Східний лев.

Тіло лева являє собою майже необроблену деревину, в той час як голова та лапи ретельно відполіровані. Східний Лев (The Oriental Lion), як його охрестили в народі, був вирізаний зі стовбура метасеквої. Таких дерев залишилося одиниці: вважається, що в Китаї їх не більше 800 штук. Автор роботи - скульптор Денгдинг Руі Яо (Dengding Rui Yao). З ним працювала команда з 20 осіб. Творчий процес йшов в М'янмі протягом трьох років. Далі величезна скульптура належного довгу подорож на майже 5 000 кілометрів в Китаї.

Тіло лева являє собою необроблену деревину.

Самая большая скульптура в мире, сделанная из цельного дерева

У китайській культурі лев грає важливу роль символу сили і величі. Невипадково статуї лева часто встановлюють при входах до храмів і палаців, включно зі знаменитим Забороненим Містом у Пекіні.

Довжина скульптури 14,5 метрів.

Східного лева встановили на центральній площі в Ухані.

Скульптура була вирізана в М'янмі і потім транспортована за 5 000 км в Китай.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 28 квітня. Хто цього дня тішиться шастям

неділя, 28 квітень 2024, 7:50

Православна церква України 28 квітня за новим стилем вшановує пам'ять мучеників Максима, Квінтіліана, Зинона, Євсевія та багатьох інших. За старим стилем у свято сьогодні вшановують апостолів від сімдесяти Трохима, Аристарха і Пуда. У свято 28 квітня з...

Вхід Господній в Єрусалим (Вербна неділя): Історія свята. Традиції та головні заборони дня

неділя, 28 квітень 2024, 7:15

Вхід Господній в Єрусалим (в українському народі традиційна назва - Вербна неділя). Це свято асоціюється з приходом весни і наближенням Великодня. Його завжди відзначають з радістю і нетерпінням, хоча історія дня зовсім не щаслива. Відзначають його в о...