
Перші весняні помідори, капуста або петрушка можуть нести в собі серйозну небезпеку для здоров'я, тому до їх вибору потрібно підходити ретельно. Про це повідомляють лікар-гастроентеролог Людмила Александрова та Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
Найчастіше в перших весняних овочах рівень нітратів просто зашкалює, а це загрожує інтоксикацією організму і важкими отруєннями.
«До настання «офіційного» сезону тих чи інших овочів, ягід або фруктів намагайтеся звести їх вживання до мінімуму, це злегка знизить небезпеку або, принаймні, не призведе до накопичення шкідливих речовин у вашому організмі» - радить експерт.
Щоб звести ризики до мінімуму, намагайтеся вибирати плоди середнього розміру. Чим більше той чи інший фрукт або овоч, тим більша ймовірність того, що вони напхані стимуляторами росту. Також ні в якому разі не кладіть у кошик овочі та фрукти, з-під шкірки яких просвічують коричневі або сіруваті плями, радить експерт.
«Найінтенсивніше шкідливі речовини накопичують петрушка, кріп, цибуля, різні види салатів, редис, огірки, томати, капуста», - говорить Л. Александрова.
Врахуйте, що капусту краще вибирати з тонкою ніжкою і без темних плям. Чим товщі ніжка, тим небезпечнішою вона може виявитися. Огірки повинні виглядати природно - занадто великі плоди, а також яскравий колір, надто «правильна» форма повинні насторожити.
Помідори не мають бути занадто яскравими й тугими, а їх шкірка - надто товстою. Білі прожилки в м'ясистому плоді - серйозний привід відмовитися від його вживання.
Росіяни перестали використовувати вертольоти для ротацій та евакуацій після того, як військові 59-ї окремої штурмової бригади безпілотних систем збили один із них на Донеччині за допомогою FPV-дрона. Про це розповів старший офіцер відділення комунікаці...
"А давайте розберемо ситуацію з цим (єб*^^ тупим) популізмом про "3000 км безкоштовно" в площині "чому так сталося"? Дуже сухо і обʼєктивно. Отже, більшість політиків схильні до популізму заради рейтингу. В тому числі, за рахунок поганих рішень для дер...