Неймовірна краса з незвичного матеріалу: Тетяна Колодюк творить прикраси зі смоли та росли

Дизайнер авторських прикрас з Одеси Тетяна Колодюк ось уже п'ять років створює кулони, персні, сережки та браслети з висушених пелюсток квітів, листя і ювелірної смоли.

Фото: odessa.net.ua

«Жива» біжутерія виготовляється в єдиному екземплярі, навіть сережки не повторюють один одного. Українську майстриню з великим задоволенням запрошують на всілякі фестивалі по всьому світу. І всюди її вироби користуються популярністю, діляться красою Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Тетяна дитинство і юність провела в глибинці Уссурійської тайги. Любила ходити в ліс, мріяти та збирати ягоди й квіти. В Одесу дівчина приїхала, щоб вступити до Одеського театрально-художнє училище на спеціальність художник-костюмер і її це вдалося. Якось в Інтернеті вона побачила знімки прикрас з рослин і вирішила спробувати сама щось подібне зробити й вийшло.

- Пані Тетяно, розкажіть: з чого починали і як створювали свої перші твори?

- Спочатку кілька місяців збирала і висушувала рослини. Виявляється, це не так-то просто. Адже пелюстки квітів досить-таки крихкий матеріал і з ним треба бути обережним - може в будь-який момент розсипатися. Крім того, довелося побігати, щоб підшукати всілякі матеріали і різну фурнітуру.

Мене так захопив процес, що ось уже п'ять років не можу зупинитися, весь час намагаюся щось творити, навіть в поїздках умудряюся зробити яку-небудь дрібницю. До речі, сьогодні вже деякі матеріали для прикрас вирощую у власній невеликій теплиці на балконі або збираю під час подорожей.

- Скільки часу йде, щоб зробити одну прикрасу?

- Процес створення вироби дуже трудомісткий і на одну прикрасу може піти десь два тижні. Якщо, наприклад, сережки планую робити з пелюсток квітів, то спочатку їх пошарово заливаю спеціальної ювелірною смолою в 4 шари, і кожен з них повинен висихати від 12-24 годин, а останній буде сохнути не менше двох днів, інакше прикраса буде недовговічним і швидко може розсипатися або поламатися.

- Ви вже встигли зробити величезну кількість прикрас, а пам'ятаєте, яким було ваше перше виріб?

- Звичайно пам'ятаю. Першою була підвіска-листок, на ній я зобразила галявину з крихітними квітами і безліччю травинок. Вона принесла мені визнання і мене стали запрошувати на виставки та фестивалі в різні країни.

- Які прикраси воліють ваші покупниці?

- Дивно, але жінки великих міст скучили по природу і їм такі вироби припали до смаку. Особливо подобаються витончені романтичні прикраси з птахами, маленькими квітами та травами. А ось молоді дівчата вважають за краще зараз величезні помітні брошки, в яких можна побачити, наприклад, цілу орхідею.

Тетяна планує створити власну колекцію одягу і біжутерії. Побажаємо їй удачі і якнайшвидшого втілення мрії в реальність. Адже «живі» прикраси наповнюють їх власниць енергією і позитивними емоціями.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...