Неймовірні кадри! Найбільше озеро на Гаваях... випарувалося за 90 хвилин (відео)

Озеро Ка Вай Пеле на Гаваях, утворилося близько 400 років тому.

Всього за 90 хвилин розпечена лава вулкана Кілавеа висушила прісноводне озеро Грінлейк на Великому острові. Про це йдеться у відеоролику, який викладено на ресурсі Youtube, повідомляють Патріоти України.

Мальовниче озеро, відоме також як Ка Вай Пеле, утворилося близько 400 років тому. У міфах гавайцями саме його в першу чергу відвідує бог вулканів Пеле.

Виверження вулкана Кілавеа почалося ще в перших числах травня. З тих пір йде масштабна евакуація людей із прилеглих поселень. Але зараз лава погрожує перекрити останній наземний шлях до порятунку. І тоді з Великого острова виїхати буде неможливо.

Стихія знищила близько сотні будівель. Однак жителі бояться не тільки розпеченої лави, але і токсичних газів, які накопичуються в повітрі.

Раніше потоки лави вулкана Кілавеа на Гаваях розлилися на відстань 24 кілометри на захід від вулкана і досягли південного узбережжя Великого острова. Через те, що лава потрапила в морську воду, утворилося токсична хмара.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...