Немає грошей - не буде води: Україна припинила подачу води в "ЛНР"

Про це повідомляється на сайті Луганської обладміністрації.

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" 1 грудня знеструмила агрегати Петровської насосної станції другого підйому, яким здійснювалася подача води в "ЛНР" (в напрямку Луганська).

Відключення відбулося через заборгованість КП "Попаснянський районний водоканал" за електроенергію в розмірі 124 млн грн.

Попаснянський водоканал є постачальником води для 80 тис. Жителів Луганської області, які проживають на контрольованій українською владою території, і для 1,2 млн жителів тимчасово окупованих територій. Однак оплати за поставлену воду підприємство не отримує.

Загальна сума витрат водоканалу за рік становить 242 млн грн, з них 230 млн грн - за поставлену на тимчасово окуповану територію України воду.

Луганська облдержадміністрація протягом 2015-2016 років виділяла кошти на підтримку водоканалу в обсязі 74,5 млн грн, але на сьогодні коштів з обласного бюджету для компенсації підприємству витрат за спожиту електричну енергію не вистачає.

З огляду на надзвичайну ситуацію щодо забезпечення питною водою в регіоні, Міжнародний Комітет Червоного Хреста оплатив рахунки за електроенергію в розмірі 13,9 млн грн і планує оплатити залишок за листопад 2016 року.

Раніше з метою врегулювання цієї ситуації в рамках домовленостей тристоронньої контактної групи в Мінську для проведення розрахунків за поставлену воду на непідконтрольну української влади територію було створено OOO "Источник новой жизни". 25 серпня 2016 року між КП "Попаснянський районний водоканал" і OOO було укладено договір на послугу централізованого питного водопостачання, згідно з яким розрахунки повинні початися з 4 вересня поточного року. Але на 1 грудня 2016 року розрахунки не були здійснені.

Луганська обладміністрація зазначає, відновлення водопостачання можливо, тільки якщо "ЛНР" почне платити за поставлену воду в повному обсязі.

Нагадаємо, 23 листопада заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що "ЛНР" відмовляється платити за поставки води, тому Україна з 1 грудня може її відключити. 1 грудня Тука повідомив, що постачання води в "ЛНР" тривають з доброї волі української сторони.


Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...