Немає огорожі - немає і млинців на лопаті

Росіянин про тотальний контроль держави, бо вона, як параноїк, лізе всюди

Був на святкуванні Масляної в Старому місті Вільнюса,- пише росіянин Євгеній Тітов на своїй сторінці у Фейсбуці, інформують Патріоти України, - і зловив себе на дивному, неросійському відчутті. У чому ж воно? А в тому, що на цьому святі не виявилося держави.

Є люди, які співають і танцюють, але немає жодного поліцейського. Жодного чиновника з Управління культури. Нікого, хто б розпоряджався і наставляв.

Народ проявляє свою творчу самобутність без стороннього нагляду, що в Росії абсолютно неможливо.

Російська держава прагне тотально контролювати будь-який прояв життя, будь то громадянський форум, святкування Масляної або вирощування картоплі.

Вона, як параноїк, лізе всюди, де є претензія хоча б на найменший прояв ініціативи.

У Литві все навпаки. Особливо мене вразило, як при спалюванні опудала Масляної вирішили проблему пожежонебезпеки.

Мотузку, за яку не можна заступати, ДАЛИ У РУКИ ДІТЯМ! Це не огорожа, не дріт, не ряд охоронців і поліції, а безпека, побудована для дітей руками дітей. І в цій простоті є якесь абсолютно талановите рішення.

Пам'ятаєте, як в Росії народу подавали млинці на лопаті? Це робилося для того, щоб дотягнутися через огорожу. Немає огорожі - немає і млинців на лопаті.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...