Непередбачуване рішення: ЗМІ дізналися про причини відкликання Молдовою свого посла в Москві

Посол Молдови в Росії захопився власними бізнес-інтересами.

Молдова відкликала посла в Москві. Фото www.unian.ua

У Кишиневі пояснюють його протистоянням між президентом країни Ігорем Додоном, що оголосив пріоритетом налагодження відносин з РФ, й проєвропейським урядом, повідомляють Патріоти України.

Раніше Додон жорстко виступив проти призначення послами до низки країн кандидатів, запропонованих кабінетом. Відповіддю, запевняє високопоставлене джерело "Коммерсанта" в адміністрації молдавського президента, стало відкликання посла в РФ, з яким Ігор Додон спрацювався.

Про відкликання посла в Росії на засіданні уряду 1 березня повідомила заступник глави молдавського МЗС Даніела Морарь. Ніяких пояснень вона не надала. На прохання видання прокоментувати рішення вона відповіла відмовою.

Брагиш в бесіді з "Ъ" відмовився від коментарів, сказавши, що це передчасно. Але зазначив, що для нього вся ця ситуація теж стала сюрпризом. Один з чинних молдавських дипломатів на умовах анонімності сказав виданню, що Брагиш "давно був у списку на відкликання". "У Москві він занадто захопився бізнес-інтересами",— зазначив співрозмовник, не пояснивши, про що саме йдеться.

Експерти в Кишиневі вважають, що відкликання посла в Росії — результат якихось інтриг. "До роботи Брагиша не було претензій, а відповідно, об'єктивних причин для такого радикального рішення теж не було. Вважаю, його кандидатура була вдалим вибором для Москви",— зазначає президент Інституту стратегічних ініціатив, колишній посол Молдови в Австрії Андрій Попов. Він стверджує, що, за його інформацією, Брагишу навіть не назвали об'єктивних причин його відкликання. Попов не відкинув, що це рішення має закулісне підґрунтя".


Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Літакопад" триває: У Росії розбився Су-34 з екіпажем на борту

понеділок, 6 травень 2024, 20:43

"Женя та Володя. Досвідчений, підготовлений, злітаний, бойовий екіпаж", - так характеризує росіян пропагандист. Водночас інший російський пропагандистський канал про авіацію написав, що два льотчики загинули в Африці. Там вони "надавали допомогу у навч...

Огляд по лінії бойових зіткнень - Злий Одесит

понеділок, 6 травень 2024, 20:05

До вашої уваги черговий огляд по лінії бойових зіткнень.