"Несамовито жорстоке ставлення до людини": Блогер розповів, що сталося б, якби Путін захопив вісім областей України

Якби президенту Росії вдалося реалізувати свій план "Новоросія" і захопити вісім областей, в Україні також встановилася б поліцейська держава.

У СРСР окремий громадянин був ніким та нічим. Архівне фото.

"Я не писав розпачливі пости про Балуха і Сенцова, які голодують у російських в'язницях. Просто не знаю, що тут можна зробити, крім шуміти. А шумлять непогано і без мене. Але нам треба зрозуміти: оце несамовито жорстоке ставлення до людини - це вам Радянський Союз, про який дехто пише,що там добре жилося", - пише Юрій Луканов на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Там за гратами помер Василь Стус, який потрапв до того табору на Уралі лише за те, що висловив свій протест проти репресій. У в'язничній лікарні помер журналіст і перекладач Валерій Марченко, який потрапив туди лише через те,що написав дві статті, які критикували політику радянської влади в галузі культури.Юрій Литвин і Олекса Тихий теж загинули в таборах.

Це найперші імена, які спливають у пам'яті. Їх ще багато можна перераховувати. Тій владі було плювати на життя тих, кого вона засовувала за грати лише через те, що людині ця влада не подобалася. Це у пізній період її існування. А в ранньому періоді - їх просто розстрілювали.

Отож, Балух і Сенцов - це те, що нас чекало б, якби Путіну вдалося реалізувати його план "Новоросії". Навіть якби він не захопив Київ, але відгризання восьми областей дозволило б йому мати значно більший вплив на решту України. Тут теж були б спроби встановити поліцейську державу. І мали б ще десятки, а то й сотні Балухів і Сенцових.

І можете не сумніватися: Путін не відмовився від своїх планів. Він зупинився через нашу армію, яка не дозволила йому рухатися далі , і світову спільноту, яка тисла на ...уйла. Але він не сидить склавши руки. Савченко, історія з Бабченком, вчора якусь тітку-терористку заарештували в Харкові, яка діяла за завданням від Раші, - все це свідчить, що він прагне розхитати ситуацію.

PS До речі, дуже характерна деталь. Той табір на Уралі, де колись сиділи Стус, Марченко, Світличний, Глузман та багато інших українців, за часів Єльцина був перетворений на музей політичних репресій. Я там був в той час і знімав кіно про Марченка. А тепер його ліквідували. Репресій значить, не було".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...