Несподівано: МОК зняв санкції з Олімпійського комітету Росії

Олімпійський комітет Росії автоматично поновлено в Міжнародному олімпійському комітеті.

Ілюстрація. Фото: REUTERS

28 лютого член МОК Шаміль Тарпіщев оголосив, про те що членство Олімпійського комітету Росії в Міжнародному олімпійському комітеті відновлено, повідомляють Патріоти України з посиланням на інформаційне агентство УНІАН.

«Всі результати перевірок наших спортсменів показали їхню «чистоту». Процедурно Росії робити нічого не потрібно, відновлення членства ОКР відбулося автоматично, у МОК немає жодних нарікань», - повідомив Тарпіщев.

Нагадаємо, щочленство Олімпійського комітету Росії в МОК було зупинене 5 грудня. Таке рішення зумовили результати розслідування справи про прийняття допінгу російськими спортсменами. Слідство показало, що в російському спорті була створена система застосування допінгу, при чому за підтримки держави.

Серед застосованих санкцій щодо Росії, була заборона виступати спортсменам на Олімпіаді 2018 р. під національним прапором. Співробітників міністерства спорту Росії в Пхьончхан не допустили, а спортсменів запрошували d особливому порядку. Високопосадовці, причетні до допінгового скандалу були усунуті від участі в Олімпіадах. Голову ОКР О. Жукова виключили з МОК.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...