Несподівано: Вчені назвали звичку, яка продовжує життя

Недостатність сну може збільшити ризик передчасної смерті.

Ілюстрація. Фото: ЗМІВчені зі Швеції встановили зв’язок між тривалістю життя та тривалістю сну. Вони встановили, що звичка відсипатися до полудня на вихідні позитивно впливає на організм людини. У дослідженні, яке тривало 12 років, взяли участь понад 43 тисячі осіб віком до 65 років, повідомляють Патріоти України з посиланням на Journal of Sleep Research.

Вони виявили, що недостатність сну може збільшити ризик передчасної смерті. Вони порівняли людей, які сплять менше, ніж 5 годин на добу з тими, хто у середньому спить 6-7 годин. Науковці з’ясували, що у людей з недостатньою кількістю сну на 52% збільшується ризик передчасної смерті.

Вчені встановили, що люди, які недосипали у робочі дні, але відсипалися на вихідні, мали менший ризик передчасної смерті, ніж ті, хто не спав до обіду у суботу, неділю.

Автори дослідження переконані, що найкраще спати 6-7 годин на добу. Якщо ж у людини через графік не виходить дотримуватися здорового сну, то варто спати на вихідні стільки, скільки цього потребує організм.

Нагадаємо, американські вчені з Північно-Східного університету провели дослідження і встановили, що тривалий сон у вихідні дні може викликати так званий соціальний десинхроноз.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На окупованій Донеччині раптово зникла група перевіряючих від Міноборони РФ - соцмережі

вівторок, 16 квітень 2024, 12:14

З чуток, перевірка була не простою. У рамках підготовки до літньої наступальної кампанії у військах проводять позапланові перевірки з метою виявлення нестачі майна, транспорту, спорядження для військових. Що саме сталося з перевіряючими – поки що не яс...

У окупантів все менше нових танків: ЗСУ показали, як FPV-дроном вразили черговий Т-90

вівторок, 16 квітень 2024, 11:34

З початку повномасштабної війни проти України армія Росія, за підрахунками Генштабу ЗСУ, втратила 7189 танків. За допомогою FPV-дрона ціль була уражена - танк знерухомлено, командир і навідник отримали поранення. Українські спецпризначенці знищили росі...