"Незабаром Захід поставить Порошенка перед вибором: політика або бізнес. Українська олігархія не протримається довше п'яти років" - політолог

На думку експерта, під тиском Заходу українські олігархи перетворяться у великих бізнесменів і забудуть про політичний вплив.

Андрій Золотарьов. Фото:Газета 2000Арешт активів олігарха Ігоря Коломойського Високим судом Англії чітко показав: західні партнери не готові миритися з українською олігархією. Президент не стане винятком. Про це Gazeta.ua розповів політолог Андрій Золотарьов, передають Патріоти України.

"Оскільки українські олігархи фінансово інтернаціоналізовані, вони більш уразливі, коли стоять перед європейською Фемідою. З українською знаходять спільну мову. На прикладі Коломойського бачимо: дістати його в Україні важко. Він домовиться і з першими особами держави, і з районними судами, - каже політолог . - Ігор Валерійович вважав, що придбав патріотичну франшизу за події 2014-го року.

Насправді бачимо нахабну схему з Приватом, коли відбувається приватизація прибутків і націоналізація збитків. Ми їх будемо оплачувати з власних кишень. Я далекий від думки, що, воюючи з Коломойським, думають про українців. Це фрагмент великого протистояння за контроль над країною між Сполученими Штатами Америки та українською олігархією. Хто б не переміг в цьому поєдинку, програють українці.

Європейці були в шоці. Країна просить фінансової допомоги. Одночасно на контрольовані структури виводилися гроші Приватбанку, а потім брали компенсацію з Нацбанку".

Арешт майна Коломойського - фактично жовта картка всім олігархам. "Пінчуку Коломойський якось сказав:" Вітя, життя як в супермаркеті: бери, що хочеш, але на виході будуть каси і доведеться заплатити". Зараз Ігор Валерійович побачив каси", - говорить експерт.

Під тиском Заходу українські олігархи перетворяться у великих бізнесменів і забудуть про політичний вплив.

"Американці прагнуть це реалізувати - їм не потрібна українська олігархія. Вона приречена. Тому створюють цю вертикаль: НАБУ, антикорупційний суд - за допомогою цього інструменту можна буде зачистити українську олігархічну верхівку. Американці - системні люди, і вони будуть наполегливо проводити цей курс. Українська олігархія не протримається довше п'яти років. Сполучені Штати будуть посилювати вплив на українську політику. Таким людям як Ахметов доведеться перетворитися на великих бізнесменів і забути про політичний вплив", - вважає Андрій Золотарьов.

За словами експерта, незабаром Захід поставить Порошенка перед вибором: політика чи бізнес.

"Проголосивши хрестовий похід проти олігархів, Порошенко намагається зробити те, що не вдалося Януковичу з його родиною: залишитися одним головним олігархом. Щоб всі інші були на кілька щаблів нижче. Йому це не вдасться. Не більше, ніж півроку, і він буде поставлений перед жорстким вибором: бізнес чи політика. Якщо Порошенко і надалі буде водити за ніс європейців і американців, позбавлений зовнішньої легітимності, довго не протримається. А про другий термін можна навіть не думати ", - зазначив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

З Нетаньяху ізраїльтяни цілком можуть розібратися самі. А суду в Гаазі я порадив би звернути увагу на справжніх воєнних злочинців, - Невзлін

понеділок, 29 квітень 2024, 0:30

"За повідомленнями ЗМІ, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі може вже цього тижня видати ордери на арешт Біньяміна Нетаньяху, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта й начальника Генштабу Герці Халеві за нібито воєнні злочини в секторі Гази", - пише ізр...

Потрібно оприлюднити списки тих, хто виїхав за кордон і не повернувся без належних підстав, та ввести для них 10-кратний довічний військовий збір, - Юрій Луценко

понеділок, 29 квітень 2024, 0:15

"Про ухилянтів. Сьогодні повернувся від своїх із фронту. Ситуація критична. І не тільки через нестачу зброї. Некомплект у військах - величезна проблема. Тому жодного доброго слова про ухилянтів не можу сказати", - пише політик та громадський діяч Юрій ...