Незвичайні кросівки: Дизайнер створив для Adidas взуття, яке заважає бігати

Взуття надруковане на 3D-принтері і складається з декількох десятків шарів матеріалу.
Кросівки, які не допомагають бігати. Фото: Еспрессо

Доки спортивні бренди роблять кросівки легшими та безпечнішими, дизайнер Ааріш Нетарвала розробляє для Adidas кросівки, в яких важко бігати – вони провалюються під ногами, як сухий пісок, повідомляють Патріоти України.

Випускник Коледжу мистецтв і дизайну в Пасадені Ааріш Нетарвала (Aarish Netarwala) розробив для Adidas кросівки, бігти в яких важче, ніж в будь-якому іншому взутті .

Взуття надруковане на 3D-принтері і складається з декількох десятків шарів матеріалу, які в потрібні моменти забезпечують підтримку стопи, а коли тиск на певну ділянку невеликий, зхлопуються.

Таким чином взуття імітує імітує біг по піску, який так само утримує вагу людського тіла лише в точці максимального тиску, і обсипається там, де на нього припадають менші навантаження.

Дизайнер виготовив прототип, нарощуючи на підошви власних кросівок шари зернистих матеріалів, таких, як магнітний пісок. А потім намагався бігати у тому, що врешті виходило.

Домогтися "важкості бігу" вийшло майже відразу, а ось зі стабілізацією виникли проблеми, адже в перших прототипах з важкими і високими підошвами бігунові було дуже легко підвернути ногу.

Для того, щоб правильно розподілити вагу, Нетарвала почав друкувати додаткові шари на 3D-принтері, керуючи кількістю і щільністю матеріалу в різних частинах підошви.

Потім він надрукував з еластичного термопластика шарувату структуру всього черевика; всередину помістив текстильний "носок". Також до моделі було додано можливість адаптувати структуру шаруватого каркаса під індивідуальні особливості спортсмена.

Дизайнер пропонує посилювати ті частини конструкції, на які припадає найбільше навантаження, а це залежить від того, на яку частину стопи приземляється і яким чином бігун відштовхується.

Навіщо такі складнощі?

При бігу на піску доводиться прикладати більше зусиль, ніж на твердому покритті, тому біг на пляжах популярний серед тих, кому мало звичайних доріг.

Наприклад, піщані дюни в Південній Каліфорнії є популярним місцем тренування для професійних спортсменів, таких як Кобі Брайант і Кевін Дюрант, тому що бігати по піску складніше, ніж по рівній поверхні.

Якщо розробку Нетарвали адаптують під масове виробництво, любителям хардкорних забігів можна буде нікуди не їздити; в пісок під їх ногами перетвориться звичайний асфальт.

Зазначається, що кросівки Grit наразі є грубою концепцією і потребує великих партнерів по тестуванню і виробництву, щоб стати реальним товаром.

Також видання зазначає, що існує причина, по якій жоден виробник досі не створив таке взуття: дуже складно створити те, що робить тіло спортсмена менш стабільним, але як і раніше безпечним для використання.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В 47-й ОМБр ЗСУ показали, як їхній дрони-камікадзе влучає у групу російських окупантів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 8:22

Пілот роти ударних БПЛА Strike Drones Company 47-й ОМБр дроном-камікадзе ліквідує групу з трьох російських окупантів. . Відповідне відео опублікував телеграм-канал Бутусов плюс. . Якщо уважно придивитися, на першій секунді відео можна бачити ще трьох...

Народні прикмети на 19 березня. Що треба зробити у день Дарини Брудної, щоб зберегти любов і вірність в родині

вівторок, 19 березень 2024, 7:05

19 березня за новим стилем (1 квітня - за старим) - день пам'яті святих мучеників Хрисанфа і Дарії III століття, які жили в стародавньому Римі. Хрисанф походив із багатої і знатної сім'ї язичників. Батьки дали йому гарну освіту, сам він дуже любив чита...