Незвична українська опера стане головною подією на фестивалі в Нідерландах (відео)

Перед гастролями твір, що поєднав оперу, реквієм та ораторію, оцінили кияни.

Сцена з опери "Йов". Фото: Україна НеймовірнаУкраїнська опера-реквієм "Йов" стане хедлайнером "Роттердамських оперних днів", повідомляють Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

Це один з найбільших фестів у Нідерландах. Оперу київській публіці демонструють уже вчетверте, та вперше на великій сцені - у Національному театрі опери та балету. Цей твір написано у синтетичному жанрі. У ньому поєднано оперу, реквієм й ораторій.

"В кожному випадку ми додаємо нової експресії", - пояснив один з авторів опери, композитор Роман Григорів. Оперу "Йов" створили 2005 року. Її вже виконували у Любліні, Гданську, Копенгагені та Нью-Йорку.



Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Демілітаризувала" власна ППО: Біля Севастополя впав російський військовий літак (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:23

Біля окупованого Севастополя впав російський літак, за даними окупантів, це міг бути Су-35. Про це повідомили місцеві пабліки, які зафіксували падіння палаючого літака і пілота, який катапультувався, передають Патріоти України. "Російське ППО як крок д...

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 23:01

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...