Німецька розвідка використовує біженців як інформаторів, - Spiegel

Протягом 2000-2013 років BND і відомство з охорони конституції звернулися до 850 претендентів на притулок у Німеччині з тим, щоб отримати від них розвідувальну інформацію.

Німецька служба розвідки BND і Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини застосовують практику використання мігрантів в якості інформаторів.

Такою є відповідь уряду ФРН, яку отримала на свій запит фракція Лівої партії в Бундестазі, передає Spiegel Online.

У відомстві, зокрема, повідомили, що протягом 2000-2013 років BND і відомство з охорони конституції звернулися до 850 претендентів на притулок у Німеччині з тим, щоб отримати від них розвідувальну інформацію.

Видання також повідомляє, що мігрантам, які погодилися на таку співпрацю, найчастіше надають притулок у Німеччині, навіть у тих випадках, у яких за інших осбтавин, мігранти його не отримали б.

Відділ BND по роботі з шукачами притулку був закритий ще у червні 2014 року, проте розвідслужба продовжує отримувати інформацію від мігрантів-інформаторів «на добровільній основі».

Варто додати, що подібна практика розкритикована опозицією.

«Якщо спецслужби продовжують чинити тиск на біженців, то це просто ганьба. Достовірність такої інформації має бути поставлена під сумнів», – відзначила Мартіна Реннер, заступник голови парламентської фракції Лівої партії.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...