Нотатки з ВР по Подерв'янському. Дія перша: Зняття недоторканності з Новинського (фото)

П'єса "Він мене сам запросив!, або Як Петро дозволив С. Православнівній гризти яблука в саду України"

Діючі постаті:

1. батько - Петро, президент

2. мати - Україна

3. діти - народ України - різний як і її колишні чоловіки.

4. діти з діагнозами - меншість, опозиційно налаштована до усього логічного, прекрасного, людського.

5. огидна "Православнівна" (зовнішність незрозуміла, як і походження. Коханка Петра). Ім'я Православнівної, кажуть, знає лише Петро.

6. дільничний інспектор Юрко (невипадково опинився на місці сімейного зібрання, бо проходячи повз будинок матері, помітив у саду Православнінву, яка з оскаженілим виглядом крала яблука та ще й квіти топтала)

7. дядько Андрій, головує на сімейних зібраннях, старий поважний вуйко, але неодноразово помічений з Юрком та Петром у шинку.

Дія перша

Величезна кімната, меблі у трохи придуркуватому стилі - щось середнє між пострадянським совком та космічним майбутнім. Усі напружені, мати тихенько плаче в куточку, батько сховався у сусідній кімнаті, діти волають. дільничий Юрко затягує Православнівну за ногу у кімнату.

Юрко: Шановна господиня! Я щось у вашому саду спіймав, бо воно гризло ваші яблука. Крім того, воно стверджує, що їй Петро дозволив!

Православнівна: Что, маленькие выродки, не верите мне? Так вот фото, где я с вашим папашей!

(серед дітей починаються волання: хтось кричить, що треба кькнути цю шльондру і діло з кінцем, а ліберально налаштовані діти кричать: Чекайте, це хтось напевно з дурки втік, зараз гріх на душу візьмемо! Декілька малеч (їх можна вибачити, бо їх неодноразово били по голові і їх медичні картки більші за Війну і мир") кричать.

Діти з діагнозами: Ми хочемо нову маму! Мама прийшла! Давайте з'їмо папу!

(Мати тихенько втирає сльози та розмірковує вголос: Петро, скотиняка, та як же ти так зміг... п'єш останнім часом багато, а щоб допитися до такого... не чекала від тебе...Голос підіймає дядько Андрій).

Дядько Андрій: Шановні діти, прошу заспокоїтися! Жіночко, чи хто ви там взагалі, за бородою не видно!, поясніть, чого ви хочете, але державною мовою, наголошую, державною мовою!

Православнівна: Ага, так вы еще и с первого раза не понимаете? Петенька меня сам к себе пригласил, он меня любит больше, чем вашу маму! Я на вас имею больше прав, чем ваша мама! Я еще с ее бывшим зажигала, и с бывшим его бывшего! Ой, Боже, про что это я... ну в смысле, с вашим папашей, который в Ростовскую область переехал, туда, к своему новому...

(Над кімнатою зависає гробова тиша, діти в шоці).

Мати: От падло ж таке, ну. Що ж мені з чоловіками так не щастить! Мало того що все з хати виніс, так він ще й осоромив на весь світ! Добре б ще до якоїсь шльондри, так ні, до Володьки йому захотілося!

(Підскакує дільничий Юрко).

Юрко: Жіночка Православнівна, заспокойтеся! Я Петра вам образити не дам! Щось я не пам'ятаю, щоб він вам обіцяв до РАГСу йти. Ну п'яний був разок, і що з цього?

Дядько Андрій (штовхає Юрка у бік): Слухай, Юрко, ми ж тоді разом пили, я тоді нічого такого... ну, ти розумієш?

Юрко: Та ні, заспокойся. То Петро самогон з портвейном тоді змішав, європєйській коктейль, казав. То його шось і переклинило.

(У кімнаті починається страшне волання, його не витримує мати).

Мати: Слухайте, жіночко, як вас там вже? Те, що ви раз забралися на мого чоловіка, ще нічого не доводить. Давайте діти і вирішать, що з вами робити. Бо, дивлюся, ці маленькі невдячні свині забули, хто їх мати і хто їх весь час годував, поки татусь в шинку розважався!

(Почувши докори від матері, діти (крім тих, що з діагнозами) немов загін піонерів, підірвавшись з місць, накидуються на Православнівну з оскаженілими мармизами та вереском): Ворог не пройде!

Діти б'ють її сильно, але акуратно. Православнівна перетворюється на цілісний синець, кістки хрустять, зубами посиплена уся підлога, але вона волає.

Православнівна: Я вам еще покажу!!!

Дядько Андрій, зібравши у кулак усі залишки людяності, релігійних і марксистських переконань, підскакує немов Ленін на стілець, та волає що є сили.

Дядько Андрій: Хай йому грець, ви усі мене дістали! - і сідає на місце.

(І все б нічого, але молодшенький Олежка дістає з кишені вила, величезні вила, та починає продиратися до Православнівни).

Побачивши це, дільничий Юрко волає.

Юрко: Це не по-Божому, зупиніться, діти!

Але його ніхто не чує.

(Показуючи у бік кухні, він щосили кричить).

Юрко: Обід, обід принесли!

Діти відволікаються. Юрко тихенько хапає Православнівну за волосся та витягує з кімнати. Більше її ніхто не бачив. Кажуть, що вона поїхала по святих місцях...

*** (далі буде).

Автор невідомий, усі співпадіння є випадковими. Такого взагалі не могло бути.

Церковний Цинік.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...

Народні прикмети на 24 квітня. Що українці готували Євсеїв день для збереження здоров'я

середа, 24 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 24 квітня за новим стилем вшановує Саву Стратилата і з ним 70-ти воїнів, преподобного Саву Києво-Печерського та Єлизавету Чудотворницю, а також вшановує пам'ять великого мученика Євсевія Нікомідійського, що поклав життя зарад...