Нова соцмережа Nimses: Відсунемо покрив таємниці (відео)

У ТСН поспілкувалися з одним із творців Nimses Андрієм Сірченком, щоби розібратися із цією загадковою платформою та з'ясувати плани розробників.

Андрій Сірченко

Декілька тижнів тому в Інтернеті активно заговорили про нове хайпове явище – загадкову соцмережу Nimses, яка офіційно офіційно запустилася 15 березня. Це така синергічна комбінація між Instagram, Facebook і Foursquare. Самі ж розробники ще не мають точного визначення що це, тому називають її просто феноменом, передають Патріоти України.

Nimses придумала молода й талановита команда з Києва. Згідно з концепцією, тут за кожну хвилину реального життя нараховується 1 нім (1 нім=1 хвилина життя=1 долар - ред.). Так, за один місяць можна накопичити 43 830 німів, що відповідно дорівнює 43 830 хвилинам життя.

NimsesВитрачати накопичені німи можна на власний розсуд. Німи – це внутрішня криптовалюта, за яку в подальшому можна буде купувати товари та послуги. Принаймні так обіцяють розробники. До речі, обіцяють багато, але конкретно ні про що поки не говорять.

У Nimses також є окрема каста користувачів – янголи. Це люди, які несуть ідею нової соцмережі у маси і мають особливий статус. Отримати його можна лише за особистим запрошенням від творців платформи. Серед янголів вже є ряд відомих особистостей: ONUKA, Іван Дорн, YARMAK та інші.

Ще одна особливість – ви бачите на одній мапі поруч із собою усіх користувачів у радіусі двох кілометрів. З кожним із них можна френдитися, обмінюватися повідомленням чи ділитися німами. Або ж навпаки – побачивши на мапі когось, хто вас зацікавив, підійти поспілкуватися наживо. Таким чином відбувається розвіртуалення і розмиття меж між світом реальним та цифровим.

Наразі застосунок тримається на перших позиціях в Play Market та App Store. За перші два тижні його завантажили 2 мільйони користувачів в Україні та ще п'яти країнах. І ця цифра продовжує зростати.

Дехто з користувачів вже поставилися скептично до проекту, називаючи його "мертвонародженим". Дехто – почали закликати встановити додаток і скористатися іменними промо-кодом, щоби заробити якомога більше німів. Дехто – розгледів у соцмережі чудову можливість підзаробити. Наприклад, на YouTube вже є купа відео, як це зробити.

Натомість ТСН.ua вирішив поспілкуватися з одним із творців Nimses Андрієм Сірченком, він же маркетинговий директор проекту, щоби трохи розібратися із цією загадковою й інноваційною платформою та з'ясувати подальші плани розробників.

Питань у нас було багато, але частіше відповіді Андрія на них буле дуже короткими. Сірченко пояснює це щільним графіком і складною роботою. Розробники взагалі не надто прагнуть розкривати секрети.

На більшість запитань обіцяють відповісти вже найближчим часом, посилаючись на комерційну таємницю. Та все ж нам вдалося трохи дізнатися, що вони готують для користувачів і чим відрізняються від Instagram та Facebook.

- Андрію, Nimses з усіх боків оповита таємницею. Скажіть, наскільки все серйозно?

- Nimses – величезний філантропічний проект, єдина глобальна екосистема людино-часу, форма злиття відомих у минулому комунікаційних жанрів і типів онлайн-просторів в єдину просту смислову хмару. Тут у кожного є безумовне право на власний час. Місія Nimses – вгамувати несвідому потребу людей на вічний соціальний капітал. Nimses покликаний забезпечити увагою одне до одного все активне людство.

- Хто придумав Nimses, чим надихалися і коли це сталося?

- Ідея проекту належить CEO компанії. Засновано все на системі припущень про природу еволюції людської свідомості, насамперед загальної колективної свідомості людей. Ця теорія демонструє закономірність витончення змін у психології людей і потребі в задоволенні більш витончених міжособистісних запитів. Люди несвідомо очікують появи надійного сигналу симпатії. Цей феномен нагадує універсальний "надлайк". Взагалі, виникнення Nimses – це наукова праця.

- Це соцмережа чи платформа, у вас вже є якесь конкретне визначення?

- Точного офіційного визначення Nimses ми ще не знайшли. Феномен – найбільш підходяще на цей момент.

- Чим Nimses краща за Фейсбук, Твітер та інші соцмережі?

- Nimses – це еволюційне явище, а не черговий суперник для динозаврів Інтернету. Ми – комета, яка не попереджає динозаврів перед падінням на них.

- Зараз всередині платформи не можна нічого робити, крім як постити фото та надсилати одне одному німи. Ви плануєте якось розширювати функціонал?

- Розширення буде систематичним і постійним. У нас все розписано на рік вперед. Екосистема Nimses досить комплексна і незвичайна. Ми розкриємо її після релізу Nimses Goods і Nimses Music.

Ми маємо чітку мету та план дій, але поки публічно не озвучуємо. У Nimses точно буде найбільша колекція музики, за яку користувачі зможуть платити своїм прожитим часом. Це відбуватиметься абсолютно легально і необмежено.

Для Nimses Goods ми маємо серйозних партнерів, які будуть надавати свої послуги за німи. Ми вже формуємо відповідні пакети та товари для продажу у нашому магазині. Договори з компаніями, а це досить відомі на весь світ компанії, вже підписані.

- Екосистема всередині Nimses поки що складна для сприйняття. Ангели, німи, німби, підтвердження статусу Human…

- Зазвичай вистачає кількох хвилин, щоб звикнути й усвідомити все без особливих підказок. Головне, що все інтуїтивно обґрунтовано. Ми нікому нічого не пояснюємо, ми просто даємо Nimses людині в руки.

- У вас така масштабна промо-кампанія, яка, ймовірно, коштує чималих грошей. Звідки такий капітал? Грант, інвестиції чи ви вкладали власні кошти?

- Промо-кампанія нам коштувала $ 0. Нам допомагало ком'юніті ангелів і тисячі годин спілкування з ними за останні два роки. Проект має колосальну гравітацію, яка не може залишити жодну людину байдужою. А розробка і продакшн відеоряду, звичайно, коштував грошей.

- Хочеться розуміти, скільки з нуля коштує такий продукт і звідки взяти на це гроші.

- Точної цифри немає, тому що ядро команди працювало 1,5 року абсолютно без грошей. А це топові фахівці своєї справи.

- Скільки зараз людей працює над стартапом? Всі фізично перебувають у Києві чи розкидані по різних містах?

- У нас чотири групи кращих інженерів у цій частині світу. Ми представлені в 14 країнах, у шести з них ми на першому місці серед всіх безкоштовних застосунків.

- Коли відбудеться повномасштабний запуск, і чого чекати користувачам?

- Звичний устрій життя зміниться. Зміниться сприйняття міста, людей у ньому і їхня взаємодія. Складно буде уявити собі, як люди жили без Nimses. Про повномасштабний запуск скоро дізнаєтеся, поки не можу сказати.

- Чи не боїтеся ви, що про Nimses скоро всі забудуть? Ось, наприклад, кілька місяців тому був ажіотаж з Pokemon Go. Але зараз ніхто про нього не пам'ятає. Як ви плануєте розвивати платформу?

- Скоро в Nimses з'явиться розділ новин, де ми будемо розповідати про всі свої плани.

- Щодо криптовалюти, яка привертає увагу багатьох користувачів. Як відбуватиметься конвертація німів у реальні гроші чи в цьому не буде потреби?

- Масштаб зміни методів взаємодії між людьми, які викликає Nimses, явно призводить, зокрема, і до взаємодіє людей у Nimses з міською економікою навколо них. У перспективі результати цього великого еволюційного результату будуть виливатися в ринкові відносини. Коли і як все відбуватиметься - чекайте релізу. Все докладно пояснимо буквально за тиждень-два.

- Чи можна німи назвати криптовалютою чи це щось інше?

- Німи засновані на блокчейн технології. Жоден з них ніколи не зникне з Мережі.

- Зараз курс німів 1 до $ 1, але згідно з вашим прогнозом станом на 2 лютого 2018 року, він буде значно нижчим, тобто нім девальвує?

- У скільки ви оцінюєте одну добу свого життя? Гадаю, це більш ніж $ 1,44. Все інше залежить лише від архітектури економіки. У Nimses приголомшлива економіка, з якою всі ознайомляться найближчим часом.

- Тим часом на YouTube можна зустріти досить багато хаутушних відео штибу "як отримати свій перший мільйон німів". Тобто, юзери розцінюють платформу, першою чергою, як метод заробітку. Чи не боїтеся ви, що заробляння грошей і стане ключовим у Nimses?

- Кожен користувач може робити зі своїм часом все, що завгодно. Ми лише даємо матеріал для відносин.

- Як ви збираєтеся боротися з шахраями і недобросовісними юзерами? У роликах зараз докладно описують, як обдурити систему.

- З появою Nimses Goods та ідентифікації користувачів всі механіки недобросовісних юзерів виявляться марними. Ми банимо багато користувачів, але основна хвиля відбудеться найближчим часом.

- До промо ви залучили українських виконавців – ONUKA, Івана Дорна та інших. Як вони погодилися на участь? І чому ангели – це виключно впізнавані люди?- У нас багато ангелів і кожен з них виняткова і неординарна особистість. Відомих особистостей у нас меншість. Nimses як раз не про мейнстрім культуру або попсу. Але ще не було жодної людини, яка би відмовилася стати ангелом після особистої зустрічі. Зазвичай ми самі вибираємо, з ким хочемо зустрітися. Іноді ангели приводять своїх знайомих.

- У презентаційному ролику ви розповідаєте, якщо дівчина красива, можливість отримати німи у неї набагато вища. Чи не здається вам це дискримінацією?

- Немає нічого нового під Місяцем. І ми не придумали нічого нового. Людина стає популярною швидше від бажання і докладених зусиль, аніж від простої удачі. Успіх здається легким тільки з боку. Занурюючись в історію кожної людини і особливо популярної, ви розумієте, наскільки тернистий шлях проживає кожна людина. До речі, найпопулярніші дівчата в Instagram далекі від ідеалу, але вони стараються.

- Раптом Nimses стане платформою номер один, як наприклад "Сфера" в книзі Дейва Еґґерса, як зміняться відносини між людьми, як зміниться сприйняття світу?

- Нам самим цікаво. Тому ми працюємо без вихідних.

- А якщо очікуваного вибуху не відбудеться і Nimses ніхто не сприйме всерйоз, що ви будете робити?

- Ми не думаємо про такий сценарій - він відволікає від роботи.

Джерело: ТСН

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: У РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...