Нові подробиці вбивства чоловіка поліцейськими у Кривому Озері (відео)

Поліцейські, які забили насмерть чоловіка в Кривому Озері, знаходяться на лаві підсудних.

Вбивство у Кривому Озері. Фото www.unian.uaбивчий ексцес у Кривому Озері стався у ніч української незалежності, 24 серпня. Селянин Олександр Цукерман напідпитку затіяв сварку з дружиною та таксистом. Дружина викликала поліцію. Ті, хто приїхав, побили бешкетника, а на додачу, як з'ясувалося пізніше, розстріляли беззахисного чолов’ягу, закутого у кайданки. Від отриманих поранень чоловік помер. Йому був усього 31 рік, повідомляють Патріоти України з посиланням на Надзвичайні новини.

Четверо підсудних-правоохоронців захищаються, як можуть. Звинувачують обставини і самого загиблого.

«Я винен в тому, що я захищав своє життя від того, що наді мною пролетіла лопата? І він вдруге замахувався? Я виконував свої службові обов'язки. Ні більше, ні менше», - заявив підсудний Денис Ляхвацький.

Нагадаємо, що вбивство сталося ввечері 24 серпня біля будинку Олександра. Він п’яним вночі приїхав додому на таксі. Коли почав лаятися з дружиною, жінка викликала правоохоронців і вибігла на подвір’я, де все ще стояв автомобіль таксиста. Водій штовхнув машину, бо та не заводилась. Василь став випадковим свідком сімейної драми, а ще сам постраждав від п'яного клієнта.

На виклик таксиста і дружини приїхав поліцейський наряд. Поки постраждалий водій давав двом копам пояснення за рогом, інші троє співробітників увірвались на подвір'я дебошира. Олександра Цукермана в одних лише трусах витягнули на вулицю і всі гуртом били кулаками, ногами і кийками. Чинити опір чоловік не міг, бо на зап’ястки йому вдягли кайданки. Копи не зупинились, і Цукерман помер внаслідок тортур.

Експертиза показала: причиною смерті стало вогнепальне поранення. І вже у суді один із поліцейських Олександр Причипойда розповів: на власні очі бачив, як у селянина стріляв водій екіпажу Денис Ляхвацький.

«Він вистрілив два чи три рази», - розповів у суді підозрюваний Олександр Причипойда.

За два місяці після початку слідства правоохоронці знайшли знаряддя вбивства. Це той самий пістолет, з котрого здійснені смертельні постріли.

«Надасть нам можливість встановити відстань, де стояв підозрюваний в момент пострілу», - пояснив заступник прокурора Миколаївської області Степан Божило.

Пізніше з’явився ще один підозрюваний. Роман Богач спочатку проходив у справі як свідок, і лише тепер на лаві підсудних – усі четверо. Хоча за гратами – лише Денис Ляхвацький. Олександр Причипойда та Микола Хоменко відпущені під заставу, а Роман Богач – під домашнім арештом. Родина загиблого Олександра Цукермана вимагає: закрити потрібно всіх.

Врадіївський суд розглядає клопотання про взяття під варту усього поліцейського квартету.

«Ми звісно будемо наполягати на зміні запобіжного заходу. Принаймні ми вважаємо, що є ризики їх переховування від суду у подальшому», - зазначив представник вдови Ігор Ангелін.

Вдова загиблого Алла Цукерман переконує: кривдники її чоловіка мають сидіти в СІЗО. Бо на неї та на її дітей чинять справжній психологічний тиск. Вона розповідає, що і вдень, і вночі вдома зачинені ворота і двері.

«Я не можу спати, тому що я боюся, бо вони на волі. Я не можу знаходитися вдома із дітьми», - каже жінка.

Їй заперечують підсудні: мовляв, із постраждалою стороною навіть не зустрічалися. Так само як не спілкувалися з іншими представниками кримінального процесу, експертами, свідками, представниками поліції.

Постраждалі ж хочуть сатисфакції, і стягнення з копів-убивць морального та матеріального відшкодування:

«Ми вимагаємо стягнути із відповідача Ляхвацького, Богача, Причипойди та Хоменка матеріальну шкоду, завдану у КП у розмірі 20 тисяч гривень, стягнути також із зазначених осіб моральну шкоду. У розмірі 900 тисяч гривень».

Грошову претензію долучають до матеріалів єдиного провадження і зачитують обвинувальний акт. За результатами досудового слідства, усім чотирьом підсудним інкримінують перевищення службових повноважень, а Денисові Ляхвацькому – навмисне вбивство.

Але адвокати постраждалих хочуть ще проведення повторної експертизи.

«Ми вважаємо, що експертиза сфальсифікована, і на матеріалах цієї експертизи був змінений запобіжний захід підсудним, і тому вони сьогодні перебувають на волі», - пояснив представник матері Віктор Крикун.

На тілі було чотири вогневих поранення, а в експертизі їх два. І, головне, експерт підтвердив, що крім пострілів всі решта ушкоджень були легкими тілесними, що не відповідає дійсності.

Суд продовжиться 9 березня. «Надзвичайні Новини» слідкуватимуть за перебігом чи не найгучнішого процесу в історії нової і вже реформованої поліції.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ракетний удар по Одесі: Пораненого екс-"регіонала" Ківалова забрала швидка - ЗМІ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:27

В Одесі під час сьогоднішньої ракетної атаки поранено колишньго депутата Верховної Ради Сергія Ківалова За словами очевидців, літнього чоловіка забрала швидка с кровотечею, інформують Патріоти України. Як підтвердили УНІАН джерела у правоохоронних орга...

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...