"Нові пригоди львівського сміття": Сотні тонн відходів виявили на Житомирщині (фото)

Місцева влада сушить голову, що тепер робити з великоднім "подарунком" від Садового.

Львівське сміття на Житомирщині. Фото: novograd.city

У Новоград-Волинському районі Житомирської області виявили сотні тонн сміття, яке ймовірно привезли зі Львова, повідомляють Патріоти України з посиланням на Новоград-City.

16 квітня, поблизу села Барвинівка скинули 90 тонн сміття, знайдені серед непотребу документи свідчать, що воно, ймовірно, зі Львова. Одним з перших появу гори сміття поблизу села помітив староста Барвинівського округу Микола Гордійчук. Він говорить, що це сміття завозили вночі з п’ятниці на суботу.

Відходи скинули на землях поза межами громади. Це місце рідко відвідують люди. Староста припускає, що про ділянку гостям зі Львова розповів хтось із місцевих. Три купи із органічним сміттям вже почали розповсюджувати неприємний запах.

Гордійчук М. "вдячний" Садовому за "подарунок". Фото: novograd.city

“Ми тільки но прибрали в селі сміття перед Великоднем і проводами. І тут на тобі, підкинули чуже. Що з ним робити, не маю уявлення. Та однозначно, що буду просити місцеві господарства, аби допомогли вирішити цю проблему”, – говорить Гордійчук.

На місце події викликали слідчо-оперативну група поліції. Під час перевірки слідчий, оглянувши територію, припустив, що тут скинули сміття до десяти вантажівок вагою близько 30 тонн кожна.

Поліція встановила, що сміття завозилося з 6 по 13 квітня. Серед відходів також знайшли чеки з львівської аптеки. Нагадаємо, минулого року гори сміття по кілька тижнів розкладалися на вулицях Львова.

Мешканці навколишніх сіл навіть влаштовували нічні вахти біля своїх звалищ, щоб не допустити сюди сміттєвозів з обласного центру. Тому побутові відходи зі Львова часто можна було побачити у різних регіонах країни. Зокрема львівські сміттєвози були помічені в Сумській, Житомирській, Київській, Рівненській та Дніпропетровській областях.

Після чого мер Львова Андрій Садовий розглядав можливість вивозити міське сміття за межі України. А “вдячні” мешканці створили музичний кліп, присвячений меру та відходам. Вже цього місяця львівські студенти створили додаток для моніторингу вивезення сміття у місті.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...