Нові рекорди: Знову збільшився тариф для ТЕС Ахметова

Для теплової генерації тариф на електроенергію у лютому зріс до рівня 1,82 грн/кВт-год у порівнянні з 1,39 грн/кВт-год на кінець січня.

Збільшився тариф для ТЕС Ахметова. Фото eircenter.comПро це свідчать дані, оприлюднені на сайті ДП "Енергоринок", інформують Патріоти України.

Так у період поставки з 21 по 28 лютого середня ціна продажу електроенергії тепловими електростанціями становила 1,828 грн/кВт-год, "Енергоатомом" - 0, 46 грн/кВт-год, ГЕС - 0,558 грн/кВт-год.

Нагадаємо, попередній рекорд був встановлений у листопаді минулого року, коли тариф на електроенергію для теплової генерації зріс до рівня 1,80 грн/кВт-год.

Як відомо, у березні Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію в ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля.

Відповідно до нової методики, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації рахується за формулою "вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну".

Через застосування нової формули теплові генерації, в тому числі генерації ДТЕК Ріната Ахметова і державне "Центренерго", стали продавати електроенергію дорожче.

Як відомо, за роки президентства Віктора Януковича холдинг "ДТЕК" Ріната Ахметова, створений в Донецьку на початку 2000-х, фактично став монополістом на енергетичному ринку.

Зараз компанія олігарха контролює 76% ринку теплової генерації і 27% загальної, в 2014 році на її частку припадало 99% експорту української електроенергії.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Протягом кількох крайніх діб почала загострюватись ситуація на Краматорському та Покровському операційних напрямках, й явно не на користь ЗСУ, - Костянтин Машовець

середа, 24 квітень 2024, 9:32

1. Почнемо з Краматорського... Очевидно, командування угрупування військ (УВ) противника "Юг", на напрямку докладання своїх основних зусиль, а це зараз - м.Часів Яр та прилеглі райони, прагне вже найближчим часом добитися більш-менш значних успіхів. На...

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...