Новорічна стрілянина у Стамбулі - загинули 35 осіб. Нападники були одягнуті у костюми Санта Клаусів (відео)

У новорічну ніч під час збройного нападу на нічний клуб Reіna в одному з центральних районів Стамбула загинули 35 осіб, близько 40 осіб отримали поранення. Нападник був ліквідований.

У новорічну ніч під час збройного нападу на нічний клуб Reіna в одному з центральних районів Стамбула загинули 35 осіб, близько 40 осіб отримали поранення. Про це повідомляє Reuters з посиланням на CNN Turk. В той час Hürriyet Daily News повідомляє про 50-60 поранених внаслідок стрілянини. Інформації щодо інциденту із офіційних джерел поки що не надходило.

Нападник був ліквідований.На момент нападу у клубі перебувало 500-600 людей, які святкували Новий рік. Повідомлялося, що деякі із відпочивальників стрибали у Босфор, щоб уникнути вогню, і були врятовані поліцейськими.

До місця події приїхали машини швидкої допомоги, які відвозять поранених до лікарень.

За словами губернатора Стамбула Васіпа Шахіна, нападник застрелив поліцейського і кількох цивільних осіб перед тим, як зайти усередину клубу і розпочати там безладну стрілянину.

Пізніше британська газета The Guardian із посиланням на представників турецької влади повідомила, що нападника було вбито. Також за даними кореспондента видання, поліцейські почали потрохи залишати місце нападу, загрози життю для цивільних наразі немає.

Повідомляється також, що правоохоронці посилено патрулюють Босфор поруч із клубом Reіna через повідомлення про людей, які вистрибували у воду просто з вікон під час стрілянини. Крім того, за словами губернатора Стамбула було перекрито декілька доріг, а також пішохідні зони.

Турецьке видання Haberdar опублікувало декілька відео, на яких видно початок нападу на нічний клуб. На кадрах зображений чоловік, який підбігає до будівлі і відкриває вогонь по людях, які перебували біля входу.

Стрілянину в клубі Reіna вже засудив Державний департамент США, а Барак Обама висловив свої співчуття та запропонував допомогу турецькій владі.

Нічний клуб Reina є одним із найпопулярніших у Стамбулі. Його відвідують високопосадовці, знаменитості, артистів і зірки футболу. Він розташований у районі Ортакьой, що у європейській частині міста, розділеного протокою Босфор.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Спланована стратегія: Полковник ЗСУ пояснив, чому росіяни тероризують Одесу і Харків

неділя, 5 травень 2024, 21:43

Систематичні обстріли Харкова та Одеси – це виконання не військових, а інформаційно-психологічних задач. Як пояснив в коментарі 24 каналу воєнний оглядач Роман Світан, агресор намагається тиснути на українське суспільство, аби так примусити країну до к...

"Сільвіо дуже злякався": Друг Берлусконі розповів моторошну історію про полювання з Путіним

неділя, 5 травень 2024, 20:30

Російський диктатор Володимир Путін дуже налякав нині покійного експрем'єра Італії Сільвіо Берлусконі під час спільного полювання у 2013 році. Про це розповів колишній сенатор від партії Берлусконі «Уперед, Італіє!» Фабріціо Чікітто, повідомляють Патрі...