"Новоросія 2.0": Російський журналіст розповів про шанси Кремля повернутися до проекту

Аркадій Бабченко переконаний, що проросійські настрої в Україні сильно втрачені, але сценарій із введенням регулярної армії РФ залишається ймовірним.

А.Бабченко. Фото: Радио Свобода.Російський журналіст Аркадій Бабченко вважає, що шансів у Кремля влаштувати в Україні "Новоросію 2.0" не так багато, але виключати такого повороту подій теж не можна. Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

За його словами, проросійські настрої в Україні сильно втрачені.

"Якщо розхитувати ситуацію, якщо за 10 років не відбудеться ніяких змін, а нафта раптом стрибне до 150 доларів за барель, то можливий і варіант "Новоросії", - уточнив Бабченко.

Разом з тим, він підкреслив, що більш імовірним є сценарій з введенням регулярної армії РФ.

"Такий ресурс в Росії є. Це треба розуміти. І ті розмови, які я тут чую час від часу, про те, що Росія загинається, розвалюється, а через рік Путіна не буде - це не так", - сказав Бабченко.

Він зазначив, що запас міцності в Росії ще досить сильний. Так, нафта не обвалилася, і 50 доларів за барель цілком дозволяє існувати режиму Путіна.

У цій ситуації Україні необхідно будувати правову європейську державу, економіку і сильну армію.

"Якщо буде сильна армія, сильна економіка, то це буде сильний аргумент для стримування. Справа не в тому, щоб перешкодити йому напасти, а в тому, щоб дати йому зрозуміти, що напад буде коштувати дуже дорого", - підсумував Бабченко.

Нагадаємо, сьогодні ватажок терористів "ДНР" Захарченко заявив про заснування держави "Малоросія" - "наступника України"..

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ракети ATACMS більш ефективні, але ця зброя теж не зашкодить: Експерти поділилися думками щодо авіабомб Paveway

четвер, 25 квітень 2024, 21:29

До нового пакету військової допомоги Україні від Великої Британії увійдуть авіабомби з лазерним наведенням Paveway IV. Про це пише Business Insider із посиланням на міністерство оборони країни. Засновник аналітичного центру European Resilience Initiati...

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...