Обережно, неправильна дієта: 10 ознак того, що потрібно змінити раціон

Якщо дієта вам не підходить, ваше тіло просигналізує про це.

Ілюстрація. Фото: pixabay.comБажання швидко схуднути, щоб отримати фігуру мрії, може привести до серйозних проблем зі здоров'ям, повідомляють Патріоти України.

Неправильно підібрана дієта змінює не тільки об'єм вашої талії або стегон, але і впливає на вашу продуктивність, пам'ять і навіть колір обличчя.

Якщо дієта вам не підходить, ваше тіло розповість про це. 10 головних ознак, які сигналізують про проблему. Якщо ви виявили у себе хоча б деякі з них, терміново змінюйте свій раціон.
Здуття живота і гази

Якщо ваш кишечник не може впоратися з новою їжею, не варто чекати, хто в підсумку переможе - змініть раціон на більш звичний і безпечний.

Запори

Ця проблема може виникнути через те, що у вашому раціоні критично мало клітковини, яка і регулює роботу травної системи. Додайте в раціон бобові, вівсянку і цільнозернові продукти, які допоможуть підтримувати нормальне функціонування кишечника.

Постійне почуття голоду

Ілюстрація. Фото: pixabay.com

Постійний голод - це сигнал вашого тіла про те, що воно не отримує всіх необхідних поживних речовин. Якщо вам постійно хочеться їсти, змініть свою дієту - заради вашого здоров'я і краси.

Поганий настрій

Постійна дратівливість і поганий настрій можуть свідчити про те, що рівень цукру в крові нижче норми. Якщо ви постійно відчуваєте себе пригніченою і всім незадоволеною, можливо, вам варто додати в раціон більше вуглеводів - вони нормалізують рівень глюкози, а також допоможуть організму синтезувати серотонін.

Втома

Ілюстрація. Фото: pixabay.com

Постійне відчуття втоми свідчить про те, що організм не отримує всіх необхідних поживних речовин - це може бути по-справжньому небезпечно для здоров'я. Якщо ви відчуваєте втому і швидко втомлюєтеся, негайно припиніть вашу дієту - вона точно вам не підходить.

Вам постійно холодно

Дієти з низьким вмістом вуглеводів можуть мати негативний вплив на роботу щитовидної залози, яка регулює температуру вашого тіла. Якщо ви постійно мерзнете, додайте в раціон складних вуглеводів. Якщо ж це не допоможе, зверніться до ендокринолога.

Проблемна шкіра

Акне і зморшки - дві головні ознаки незбалансованої дієти.

Депресія

Ілюстрація. Фото: pixabay.com

Постійний дефіцит в раціоні вітамінів, мінералів і / або жирних кислот Омега-3 може фактично призвести до депресії та інших психічних захворювань. Якщо ви відчуваєте пригніченість, змініть дієту або хоча б додайте в раціон більше продуктів, що містять корисні жири - рибу, авокадо, волоські горіхи.

Постійні застуди

Погані новини: швидше за все, ваш раціон надто мізерний і вашому тілу просто нічим підтримувати здоровий імунітет. Найімовірніше, вам критично не вистачає білка - терміново додайте в раціон м'ясо, рибу, молочні продукти, а також свіжі овочі і зелень.

Проблеми з пам'яттю

Ілюстрація. Фото: pixabay.com

На наші когнітивні здібності наш раціон має великий вплив - і якщо ви добровільно позбавляєте себе важливих речовин і мікроелементів, наслідки можуть бути по-справжньому руйнівними.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...