Обкрадають не лише ліс, а й річки: Як на Тячівщині гублять довкілля (фото)

"Підприємливі" місцеві жителі вивозять гравій з берегів річок.

З берегів річок вивозять гравій. Фото: zakarpatpost.netНа Тячівщині, що нещодавно «засвітилася» на всю Україну завдяки лісовому скандалу, крадуть не лише ліс, але й гравій, повідомляють Патріоти України.

Про факт варварського нищення природи повідомила відома закарпатська письменниця Людмила Загоруйко. Вона не пройшла мовчки повз грубе правопорушення, а викликала поліцію. І тішить, що серед наших земляків є люди, небайдужі до довкілля, до майбутнього рідного краю.

«Нині. 20 червня. Село Широкий Луг. Від 5.30 ранку ведеться забір гравію на ріці Лужанка. Це саме відбувалось вчора, позавчора, – наголосила вона. – Зазвичай в ранній час, буває і серед дня. Багаторазові попередження мною мешканця села, депутата сільської ради, члена церковної двадцятки Петра Петровича Танчинця роками ігнорувались. Ріка розрита вщент, дерева вирвані з корінням, валяються вздовж берега. Русло ріки руйнується, береги рвані, в ямах і глибоких воронках. Тут в жаркі дні купаються діти. Єдине зручне місце для пляжа. Загальносільського, де дітвора може відпочити з батьками.

Викликали поліцію. Група швидкого реагування приїхала з Дубового. «Бізнесмен» зробив кілька ходок і повернувся на ріку за черговою порцією. Факт зафіксовано, що і просили ще минулого року зробити в обласній екологічній інспекції. Дякуємо хлопцям за швидке реагування. Чекаємо на результати. Гравій має видобуватися в чітко визначеному спеціалістами місці. Особа, що займається таким видом підприємницької діяльності повинна мати на руках всі необхідні документи і дозволи. Бережіть природу. Ми частина її».

Коли вже влада нарешті почне належним чином реагувати на подібне безчинство? Але на жаль, часто чиновники не допомагають виявляти факти екологічних злочинів, а навпаки – прикривають їх.

Джерело: Zakarpatpost.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Києві під час занять у школі обвалилась стеля (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:30

У спеціалізованій школі №155 у Києві під час занять обвалилася підвісна стеля. Ніхто не постраждав. Про це повідомляє Telegram-канал "Реальний Київ", передають Патріоти України. Учні, сидячи на уроках, почули гучний гуркіт з коридору. На щастя, на той ...

Перемога прийде не просто як воєнний тріумф: У карпатського віщуна знайшли пророцтво про закінчення війни в Україні (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:15

У 2024 році відбудеться вирішальна битва, яка призведе до завершення війни, настання миру та процвітання в Україні. Про це розповів старець Єремія із Карпат, передають Патріоти України. "Настане рік 2024 і в цьому році зійде зоря нової надії. Військо У...