Очікувати результатів від Мінська - обманювати самого себе, - Безсмертний

Роман Безсмертний про те, чи допоможе чергова зустріч у Мінську врегулювати загострення конфлікту в Авдіївці.

Колишній представник України у Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний в ефірі одного з українських каналів зауважив, що майже перед кожною зустріччю у Мінську відбувається певне загострення на Донбасі.

«Проте очікувати, що зустріч у Мінську дасть відповідь на всі питання, які стосуються нинішнього загострення, м’яко кажучи, це обманювати самого себе», – підкреслив дипломат.

Аналізуючи ситуацію в Авдіївці, він спрогнозував, що у Мінську зіткнуться дві позиції.

«Перша позиція, і це буде протискати Росія, буде базуватися на тому, що Україна іде в наступ (ЗСУ). Друга позиція, це українська позиція, буде базуватися на тому, що бойовики із заборонених уже формальними домовленостями, які було підписано в Мінську, порушуючи їх, ведуть обстріли українських територій. У результаті це призводить до загострення конфлікту», – зазначив фахівець.

За його словами, з огляду на такі стартові позиції складно повірити у можливість стабілізації ситуації. Як максимум сторонам удасться домовитися про вивезення людей.

«Варіанту, що це призведе до краху «Мінська-2», не треба виключати. Але тут є один нюанс… Тут сталося так, що всі учасники, задіяні в цьому конфлікті, будуть тяжіти до збереження. Ми невипадково бачимо активізацію ОБСЄ, російської сторони, візит Порошенка до Берліну. Усе це говорить про те, що в цій ситуації всі учасники будуть рятувати цей майданчик», – висловив думку екс-представник України у Мінську.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Операція росіян на Харківському напрямку почала "витормажуватись" - темпи падають, втрати, зростають - Костянтин Машовець

вівторок, 14 травень 2024, 9:32

Очевидно, операція росіян на Харьківському операційному напрямку почала "витормажуватись" - темпи падають, втрати, навпаки, зростають (просування противника за 13.05., на відміну від попередніх діб, явно відчутно менше). . Ну, воно й не дивно - якщо З...

Платимо кров'ю і землею завдяки мародерам: Харківська ОВА перерахувала підставним фірмам сотні мільйонів гривень за будівництво фортифікацій, де зараз наступає русня - Богуславець (документ)

вівторок, 14 травень 2024, 9:23

Департамент Житлово-комунального господарства (ЖКГ) та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОВА укладав прямі договори на постачання деревини для укріплень із фірмами з ознаками фіктивності. Загалом п’ятьом ТОВкам заплатили 270 мільйонів гривень...