Огляд інтернет-видань: Пінчук і Філіпчук запустили шкідливий "вірус" на користь Росії

Олігарх Виктор Пинчук (ліворуч) і екс-дипломат Василь Філіпчук (праворуч)

Про те, чому ініціатива Віктора Пінчука та екс-дипломата Василя Філіпчука помиритися з Росією – в обмін на «болючі поступки» України – не може реалізуватись, пояснює дописувач сайту «Лівий берег». Якщо в період «тісних дружніх обіймів» нічого не вийшло у великого друга Росії Януковича, то чому Пінчук-Філіпчук та інші мають ілюзії, що домовитися з Росією зараз вийде у них? – запитує автор. Він переконаний, що публікації Пінчука-Філіпчука досягли певної мети: вони запустили в міжнародний і український інформпростір вірус самої можливості обговорення капітуляції. Елементарна логіка і навіть поверхове знання Росії дають підставу дописувачу стверджувати – Москва, якщо і погодиться «обміняти Донбас на Крим», то тільки за умови легалізації там своїх колаборантів.

Компроміс із окупантами неможливий, тому Росія має зменшувати амбіції, переконаний і дописувач «Української правди». Він наголошує, що коли в Москві продовжують розраховувати отримати повний контроль над Україною, то від цієї думки треба відмовитись. З іншого боку, Кремль має всі шанси запобігти ще більшим втратам для російської економіки у разі, якщо окупанти залишать українські Крим та Донбас.

Для дострокових президентських виборів немає ні юридичних, ні політичних підстав, переконаний експерт сайту «Главред». Він констатує, що хоча протести відбуваються майже щотижня, проблема в іншому – Росія може використовувати їх для провокацій, зокрема, з використанням насильницьких дій, а також для загальної дестабілізації ситуації в країні. Тому дуже важливо своєчасно виявляти провокаторів і дотримуватися заходів безпеки, наголошує видання.

2016 рік був складним для України, а 2017-й буде ще важчим, пише інтернет-видання «Хвиля». Це ціна за дорослішання, адже час дитинства і юності для України закінчився. Видання наголошує, що ніхто не має наміру захищати інтереси українців більше, ніж на це готові вони самі. Всю «брудну» і «чисту» роботу їм потрібно зробити самостійно і ключова роль в цьому належить українському середньому класу. Фактично, тільки він може дати відповідь на питання про перспективу України, оскільки у нього є мотивація до кардинальних змін. Адже бюджетники думають більше про виживання, а олігархи – про збереження своїх позицій, переконує дописувач сайту.


Ірина Біла

Джерело



Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни використовують на фронті до 60−70 тис. снарядів на добу - джерело

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:15

Представник Генштабу ЗСУ на умовах анонімності розповів, що зараз окупанти ведуть артилерійський вогонь у 5−6 разів інтенсивніше, ніж їм відповідають українці. Про це NV розповіло джерело у Генштабі ЗСУ, передають Патріоти України. Окупаційне угрупуван...

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...