Окупанти визнали масові вбивства дельфінів у Криму

На узбережжі поблизу окупованого Севастополя в 2018 році були зафіксовані випадки навмисних убивств дельфінів.

Про це повідомив на прес-конференції в Сімферополі молодший науковий співробітник лабораторії біохімії та фізіології гідробіонтів Карадагської наукової станції Андрій Артов, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"У цьому році навесні ми спостерігали (викинутими на берег - ред.) трупи тварин з розрізаними животами. Мені раніше не доводилося бачити таких ситуацій. Це не одна, а кілька тварин... Ми припускаємо, що тварини попалися живими і вони були фактично вбиті", - сказав Артов.

Вчений продемонстрував фотографії з відрізаною головою дельфіна, яку було знайдено на узбережжі в Севастополі. За його словами, причини такої поведінки людей йому незрозумілі. Такі випадки, за словами Артова, поодинокі, в основному дельфіни гинуть через потрапляння в сіті рибалок і браконьєрів. Заплутуючись в них, вони задихаються.

Найбільше число загиблих ссавців (42 відсотки) в 2017 році виявлено на узбережжі біля Севастополя. 21 відсоток таких випадків зафіксовано по узбережжю, що тягнеться від Судака до Феодосії, 8 відсотків - біля Ялти.

За словами вченого, в період з квітня по вересень 2017 року на кримському узбережжі було виявлено 217 трупів китоподібних - афалін, білобочок і морських свиней. За чотири місяці 2018 року на березі виявлено 21 особину.

Як пояснив Артов, головною причиною загибелі червонокнижних ссавців є рибальство і браконьєрська діяльність. В цілому, чисельність ссавців, що гинуть на всьому узбережжі Чорного моря, обчислюється тисячами особин.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...