Окупований Донбас накрила епідемія туберкульозу (фотофакт)

В лікарнях "ЛНР" з'явилися оголошення, що "рекомендують" всім учасникам "груп ризику" пройти обстеження в зв'язку з різким загостренням епідеміологічної ситуації.

Донбас накрила  епідемія туберкульозу. Фото: 112 Україна.

Нарешті керівництво окупованої Луганщини визнало епідемію туберкульозу. Відтягували довго: і зараз це ще тільки на рівні неофіційних заяв і подібних фото - "рекомендацій" "категоріям ризику", в тому числі вагітним. Про це повідомив медик Олександр Чернов на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України і цитують далі:

"Насколько известно (уверен, не только мне) - в ДэНэРэ ситуация едва ли не хуже! Так что, там подобные "рекомендации" вот-вот появятся - негласно на уровне "инструкций" из МОЗа они даны по женским консультациям уже минимум полгода.

В частности, по роддомам моего родного Енакиево за 2016 год из 650 родильниц наличием ТБС отметились минимум 25. При Украине и в среднем 1100 родах в год - это число сравнимое с за весь период 2008-2013 годов!

Флюорография для плода реально, не критично, но вредна!

Как врач, не чуждый легочным патологиям, "разумно" могу лишь рекомендовать беременным на сроках 32+ недель: если пульмонолог или гинеколог ненастойчиво "рекомендуют рентген" - узнайте о возможности сделать сначала анализ мокроты (выявляемость весьма высока, ниже чем при флюорограме, но не критично!).

И лишь если,- требуйте осмотра и "направления" на рентген именно от пульмонолога(!) - он выпишет "направление" и вы не собираетесь рожать еще минимум 4-5 недель (при сроке 36+ недель уже и идти не рекомендую!- после родов сделаете!) - лишь тогда идите на флюорографию.

Данные "рекомендации" касаются лишь случаев с "подозрением на туберкулез". При наличии симптомов пневмонии - ситуация другая и с диагностикой и началом лечения, в интересах и матери и плода - медлить не стоит!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...