Олег говорив, що не боїться 20 років тюрми. Ера кривавого карлика закінчиться раніше. Путін помстився за ці слова, - член ПАРЄ про ув'язнення Сенцова (відео)

Уповноважена України з прав людини досі не змогла потрапити у колонію в РФ, щоб побачити українського режисера.

Олег Сенцов. Фото:svoboda.org

Українська омбудсмен Людмила Денісова від ранку оббиває пороги російської виправної колонії "Бєлий Мєдвєдь", де утримують українського політв'язня Олега Сенцова. Всередину уповноважену Верховної Ради не впускають, а от її російська колега Тетяна Москалькова із цілим кортежем безперешкодно заїжджає всередину і навіть підтверджує це свіжими фотографіями у Інстаграмі, передають Патріоти України.

За деякий час кортеж повертається. Омбудсмен перекриває машинам дорогу, звідки її намагаються зігнати російські поліцаї. Та жодних пояснень немає.

А кортеж Москалькової все ж тікає. До українських делегатів ніхто не виходить. Навіть прийняти заяву.

"Що і потрібно було довести. Ніхто не збирається виконувати ніякі домовленості, ніякі високі гарантії, які були дані президентом Путіним," – прокоментувала уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Поки Людмила Денісова не полишає спроб потрапити у колонію, на Росію посилює тиск Парламентської Асамблеї Ради Європи. 77 її членів підписали резолюцію щодо негайного звільнення Сенцова та інших бранців Кремля.

"Тут йде мова про особисту помсту Путіна. Олег говорив "Я не боюся 20 років тюрми, ера кривавого карлика закінчиться раніше". І я вважаю, що він отримав 20 років вироку через ці слова," – розповіла член української делегації в ПАРЄ Олена Сотник.

Олег Сенцов голодує вже 46-й день, десятки міжнародних організацій звертаються до Росії і персонально до Путіна, котрий буцімто гарантує омбудсмену можливість зустрітись із політв'язнями, а тим часом служба покарань РФ знайшла причину не пускати Денісову до бранця, бо вона не громадянка Росії. У соцмережах вдало згадують слова Бісмарка про те, що угоди з Росією не варті й паперу, на якому написані.

Джерело: 24-й канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси - Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:53

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним па...

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...