Оприлюднена нова версія загибелі фараона Давнього Єгипту Тутанхамона

Мова йде про відкриття єгипетських вчених, яке підтвердило нову версію смерті Тутанхамона. На думку дослідників фараон загинув, впавши з давнього велосипеда.

Єгипетські археологи, які займалися розкопками у провінції Ель-Мінья, виявили унікальний артефакт. Він говорить на користь нової версії загибелі фараона Давнього Єгипту Тутанхамона, який правив державою з 1332-1323 до н.е. роки.

Знахідку прокоментував представник Управління у справах старожитностей провінції Абдалла аль-Хемс. Він поінформував громадськість про те, що поруч з містечком Тель-ель-Амарна, де збереглися руїни стародавньої столиці фараона-реформатора Ехнатона, місто Ахетанона, археологами виявлено поховання його найближчого радника, який відповідав за безпеку і внутрішній розпорядок царської сім'ї. Він повідомив, що "із знахідкою в Ель-Мінье у вчених з'явилося фактичне підтвердження версії смерті Тутанхамона, яка досі видавалася сумнівною".

Поряд з базальтовим саркофагом, прикрашеним різнокольоровими фресками, археологами виявлено спрацьований з ліванського кедра ящик. У ньому окремо поклали стародавній "апарат", який за своєю формою і конструкцією майже повністю повторив сучасний двоколісний велосипед.

Той факт, що цей механізм епохи фараонів використовувався для їзди по твердій поверхні, підтверджує один з написів на саркофазі належить високопоставленому вельможі. Звернемо увагу, що його при дворі Ехнатона було прийнято вважати прихильником нових ідей і дуже досвідченим конструктором.

Кілька слів про підтвердження гіпотези. До наших днів збереглися усі елементи такого унікального "агрегату". Є кілька фрагментів трикутної рами, зірочки і сідла, виготовленого швидше за все, зі шкіри африканського буйвола. Ці речі відправлені у спеціальну лабораторію МВС Єгипту. Тут повинні уточнити походження матеріалів, з яких зроблений велосипед, винайдений в Ахетатоні більше 3 тис. років тому.

Нагадаємо, прийнято вважати, що Тутанхамон був сином Ехнатона. Він зайняв після батька трон правителя Стародавнього Єгипту. Помер від зараження крові. Це сталося після того, як зламав ліву ногу. До цього часу фахівцям вдалося отримати доказ першопричини захворювання: з практично 100% упевненістю вони стверджують, що перелом ноги у молодого фараона стався у результаті падіння з давнього велосипеда. Останній в ту пору було прийнято вважати втіленням конструкторського генія. Він був на той час далеко недосконалим і його більшість вважала вкрай небезпечним та травматичним засобом пересування.

Декілька слів про фараона XVIII династії Нового царства Тутанхамона. Він вступив на царський престол, коли йому всього дев'ять років і правив Древнім Єгиптом приблизно 10 років. Помер він так і не досягнувши 20 років. На стінах його усипальниці, яка розташована у Долині царів поблизу сучасного міста Луксор, відбулося чимало подій, які мають відношення до його земного життя.

Серед інших фактів про його життя оприлюднений наступний: - "правитель Верхнього і Нижнього Єгипту фараон Тутанхамон у 1330 році, в 12-й день місяця Пахен вперше самостійно проїхав на велосипеді навколо палацу в Ахетатоні" (Нагадаємо, що 12-й день давньоєгипетського місяця Пахен за сучасним календарем відповідає 1-му квітня).

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...