Оприлюднено записи переговорів помічників депутатів із російськими кураторами (відео)

Спецслужби РФ фінансують ініціативи федералізації в Україні

Глава Служби безпеки України Василь Грицак під час спільного брифінгу з генпрокурором Юрієм Луценко повідомив про дії групи осіб, спрямованих на дестабілізацію й розхитування ситуації в країні, пише dt.ua, інформують Патріоти України.

Деякі з учасників цих заходів є помічниками народних депутатів та лідерами громадських організацій, які підтримують контакти з російськими спецслужбами.

СБУ оприлюднила записи телефонних розмов ряду українських громадян з російськими кураторами, під час яких обговорювалися питання фінансування спецслужбами РФ штучних ініціатив федералізації України – просування ідей створення так званих вільних економічних зон, виборності голів облдержадміністрацій, відновлення економічних зв'язків з Росією та надання особливого статусу російській мові.

Гроші російських кураторів освоювалися шляхом проведення форумів, круглих столів, конгресів з прийняттям підсумкових рішень і звернень до Верховної Ради та президента України. Зокрема, керівник СБУ продемонстрував переговори Ганни Ярової та Юрія Житомирського, який є помічником трьох депутатів – Геннадія Кривошиї ("Народний фронт"), Дениса Силантьєва (Радикальна партія) і Тетяни Бахтєєвої ("Опозиційний блок").

"Ми нікого не звинувачуємо, але сподіваємося, що громадяни здатні проаналізувати ситуацію і зрозуміти звідки, ким і через кого генеруються подібні ідеї", – зазначив Грицак. Луценко, у свою чергу, закликав фігурантів записів звернутися до правоохоронних органів, і добровільно співпрацювати зі слідством.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...