Оригінальний злочин: У столиці чоловік пограбував сам себе (фото)

Вкрадені гроші просив доставити за вказаною адресою роботодавець нібито потерпілого.

"Пограбований" автомобіль. Фото: НПУ

Цікавий спосіб, як заволодіти чужими грошима, придумав житель Києва, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Факти". Він повідомив в поліцію про те, що на нього напали невідомі, коли чоловік повертався пізно ввечері додому на власному автомобілі.

Прес-офіцер Печерського управління поліції Києва Оксана Тищенко розповіла: "Чоловік подзвонив в поліцію і повідомив, що невідомий на "Мерседесі" підрізав його автомобіль "Ланос". Коли заявник зупинився, невідомий з "Мерседеса" вистрілив в лобове скло "Ланоса" з пістолета і забрав пакет з грошима - 207 тисяч гривень. Ці гроші попросив доставити за вказаною адресою роботодавець потерпілого.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Розбійний напад". Почалося розслідування. Але щось не зовсім клеїлося в показаннях пограбованого чоловіка. Оперативники знайшли і переглянули відео з камер спостереження. Дійсно, там видно, як машину заявника підрізав "Мерседес". Але ніхто з нього не виходив і в "Ланос" не стріляв. Хоча киянин показав оперативникам свій автомобіль з розбитим лобовим склом.

Незабаром стало ясно, що заявник насправді водить слідство за ніс. План "розбійного нападу" на себе самого він розробив заздалегідь. Розбив лобове скло, а потім попросив знайомого зімітувати, ніби він підрізає його авто.

Чоловік змушений був зізнатися, що просто хотів заволодіти чужими грошима, і почав співпрацювати зі слідством. Він навіть повернув всі вкрадені гроші своєму роботодавцю, і той забрав заяву з поліції. Але уникнути терміну зловмисникові все-таки не вдалося. Він був засуджений до 3 років позбавлення волі ... "за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину" і "неправдиві свідчення".

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перемога прийде не просто як воєнний тріумф: У карпатського віщуна знайшли пророцтво про закінчення війни в Україні (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:15

У 2024 році відбудеться вирішальна битва, яка призведе до завершення війни, настання миру та процвітання в Україні. Про це розповів старець Єремія із Карпат, передають Патріоти України. "Настане рік 2024 і в цьому році зійде зоря нової надії. Військо У...

Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси - Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:53

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним па...