"Особливо небезпечні": У Великій Британії заборонять вологі серветки

Згідно зі статистикою, у 93% випадках труби у Великій Британії забиваються саме через вологі серветки.

Вологі серветки. Фото: Allbiz

Уряд Великої Британії планує до 2042 року повністю прибрати пластикові відходи. Зокрема, до переліку заборонених продуктів ввійдуть й одноразові вологі серветки. Виявляється, що вони постійно забивають каналізації, оскільки під час їхнього виготовлення використовується пластик, який не розкладається, повідомляють Патріоти України з посиланням на Сніданок з 1+1.

"У виробництві вологих серветок використовують пластик, щоб зробити їх міцнішими", - розповідає директор фірми з виробництва багаторазових серветок Хелен Ранкін.

Згідно зі статистикою, у 93% випадках труби у Великій Британії забиваються саме через вологі серветки. Останньою краплею для урядовців стала величезна 130-тонна груда сміття, яку витягли півроку тому з каналізації у Лондоні та, яка складалась переважно з вологих серветок.

В Україні ж про небезпеку вологих серветок говорять лише активісти. "Це пластик, який потрапляє у довкілля. Він викидається у парках, викидається повз смітників, потрапляє в довкілля і отруює його", - запевняє засновниця проекту "Україна без сміття" Євгенія Аратовська. Вона також зазначає, що зібрати подібні серветки майже неможливо, оскільки вони є забрудненими, та й для них немає спеціально відведених баків для сміття.

Мешканка Києва Ганна розповідає, що в родині вологі серветки завжди під рукою, а чоловік інколи викидає вже використані до унітазу. "Маленьку таку пачечку, мабуть, дві на тиждень. Це не рахуючи того, що вдома є ще велика пачка вологих серветок", - зазначає вона.

За словами активістів, знайти альтернативу зовсім не важко. "Як звичайна вода, так і сухі паперові серветки. Сьогодні вже є можливість купувати спеціальні септичні спреї, причому вони є у великій тарі, їх можна набирати в маленький флакончик, користуватися", - зазначає Євгенія Аратовська.

У Британії ж почали виробляти спеціальні багаторазові серветки для дітей – з бавовни. У комплекті йде дві коробки – для чистих та забруднених. "Коробка для ваших чистих серветок, з 25 чистими серветками, які ви можете використовувати раз за разом, вони змочені водою, есенціальною олією, яка повністю натуральна, тому ви точно знаєте, що потрапляє на шкіру дитини", - запевняє Хелен Ранкін.

Наразі британські урядовці дали час виробникам вологих серветок, щоб відмовитися від використання пластику під час їхнього виготовлення. А поки радять громадянам зменшити їхнє використання та в жодному разі не викидати вологі серветки до каналізації.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти просунулися на Донбасі та на півдні, ворог увірвався в ще один населений пункт, - карта DeepState

четвер, 2 травень 2024, 9:23

Аналітики повідомляють про просування окупантів в Урожайному, а також на Авдіївському напрямку після захоплення двох населених пунктів. За даними Генштабу, на зазначеній ділянці фронту минулої доби відбили 39 атак. . Збройні сили Російської Федерації ...

Народні прикмети на 2 травня: Що забороняється, а що заохочується на день пам'яті Бориса та Гліба

четвер, 2 травень 2024, 7:05

Православна церква України 2 травня за новим стилем вшановує пам'ять Олександрійського архієпископа Афанасія Великого, а також відзначає перенесення мощей благовірних князів Бориса і Гліба, перших канонізованих святих Русі-України, до нового храму сина...