"От стыда, конечно. И бессилия": Росіянка пояснила, чому почала працювати волонтером в Україні

Вікторія Івлєва допомагала вивозити людей з окупованої бойовиками території Донбасу.

Вікторія Івлєва. Фото: gordonua.com.

Російський журналіст і фотограф Вікторія Івлєва розповіла про почуття сорому за окупацію Криму РФ, а також про готовність просити вибачення за всіх співвітчизників, які підтримують агресію проти України. Про це Івлєва розповіла в інтерв'ю "Відкритій Росії", передають Патріоти України.

Вона пояснила, чому останні півтора року провела в подорожах по Україні, працюючи в якості волонтера: Івлєва допомагала вивозити людей з окупованої бойовиками території Донбасу. "От стыда, конечно. И бессилия. После аннексии Крыма было такое состояние, как будто на тебя навалили тонну кирпичей, и ты лежишь без сил. И понимаешь, что тонну кирпичей не сдвинешь, но при этом ты живой, все чувствуешь и все понимаешь. Как же: если я все чувствую и понимаю, значит, я могу эти кирпичи хоть ногтем царапать? И, может, хоть за тысячу лет, но что-то процарапаю — просто чтобы показать, что я не хочу лежать под кирпичами", — пояснила журналіст.

"Я поехала в большое путешествие по всей Украине — ровно между аннексий Крыма и захватом Славянска. Я уехала из Москвы 27 марта 2014 года, а 11 апреля села в Донецке на поезд, идущий обратно. На следующий день, 12 апреля, Гиркин занял Славянск, и началась война. Я поняла, что хочу проехать с востока на запад всю Украину, потому что кругом говорили, что это страна, которая разделена, — решила это все увидеть своими глазами, попробовать понять, что там происходит, насколько она на нас похожа или нет.

Я жила у украинцев, знакомых мне по Facebook, которые откликнулись на мое желание проехать по их стране. Они меня привечали, возили и, главное, со мной разговаривали. Из этих разговоров во многом и родилась книжка "Мандривка, или Путешествие фейсбучного червя", — розповіла про свої враження Івлєва.

За словами Івлєвої, вона згодна, не роздумуючи, встати на коліна перед українцями, щоб попросити вибачення за всі злодіяння, що були заподіяні з вини РФ. Фотограф вважає, що подібний жест смиренності міг би допомогти зробити Росію і росіян краще.

"Я думаю, что чем скорее мы все встанем на колени, тем быстрее избавимся от имперства. Вообще, есть большое количество людей, которые могут делать добрые дела, но не готовы просить прощения. Это страшно сложно сказать: простите меня. Сложно показать свое смирение.

Я все это вижу как служение России. Просто у меня и у моего государства разное представление о том, что России нужно. Для меня же очень важно, чтобы люди знали, что не все 140 миллионов русских — гомогенная масса", — говорить Ивлєва.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Допомогу США зупинять. РФ атакує Польщу. Снєгирьов: буде операція на кордоні, - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 7:15

Російські спецслужби будуть намагатися використати ультраправі партії Польщі й Румунії, щоб заблокувати ділянки українського кордону і тим самим перешкодити передачі допомоги Україні від США. Агенти Кремля вже давно діють в сусідніх країнах. Більш того...

Народні прикмети на 27 квітня: Бережіться злодіїв

субота, 27 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 27 квітня за новим стилем вшановує апостола і священномученика Симеона, молодшого брата Йосипа Обручника, а також преподобного Стефана Києво-Печерського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують Мартіна Сповідника, одного...