Папа Римський назвав можливий привід для Третьої світової війни

Понтифік закликав політиків, вчених, віруючих і великих підприємців об'єднати свої зусилля

Папа Римський Франциск висловив побоювання, що брак прісної води може призвести до нового світового конфлікту.

Про це він заявив в ході конференції, присвяченій правовим аспектам доступу до водних ресурсів, передають Патріоти України з посиланням на РІА Новини.

"Право на воду є визначальним для виживання людини і майбутнього людства. І я задаюся питанням, чи не рухаємося ми в бік великої світової війни через воду", - сказав понтифік.

За даними ООН, в даний час дефіцит водних ресурсів зачіпає більше 40% людей в світі, доступу до чистої води позбавлені 783 мільйона жителів планети. До середини ХXI століття чисельність тих, хто житиме при постійному браку води, перевищить 4 мільярди чоловік.

"Цифри, опубліковані ООН, не можуть залишити нас байдужими. Кожен день тисяча дітей гине від хвороб, пов'язаних з водою. Заражена вода споживається мільйонами людей кожен день. Потрібно зупинитися і повернути ситуацію назад. На щастя, це не є неможливим, однак це термінова справа ", - підкреслив Папа Римський.

Понтифік закликав політиків, вчених, віруючих і великих підприємців об'єднати свої зусилля, щоб довести до народу думку про необхідність охорони джерел і забезпечити доступ до чистої води як можна більшій кількості людей.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...