Патрульним загрожує в'язниця за затримання судді-порушниці

Щоб відбілити Вікторію Кицюк підключені вже всі інстанції

Суддя Соломянського суду Вікторія Кицюк, яку патрульні затримали за порушення правил дорожнього руху, збирається засудити правоохоронців. Про це на Facebook повідомив начальник департаменту патрульної служби МВС Євген Жуков, інформують Патріоти України.

А було все так. Поліцейські Києва затримали суддю, яка заблокувала своєю машиною проїзд посеред вулиці. Про це на своїй сторінці в Facebook і написав начальник департаменту патрульної служби МВС Євген Жуков.

"На початку, "Святу Вікторію" просили перепаркував автомобіль. І не тільки співробітники, але і водії інших автомобілів. Але, не дивлячись на це, в ту ж мить, включився режим "дурачок" – я не я, машина не моя, я не водій, я "пішов", чоловік приїде і т. д. Все це супроводжувалося дзвінками до Генеральної прокуратури. Власне, звідти і почалися дзвінки в Управління патрульної поліції: "Що там та як!?", – пише Жуков.

У підсумку, за словами начальника департаменту патрульної служби МВС, після неодноразових прохань показати будь-які документи, суддя була затримана.

Пізніше, за інформацією Жукова, "приїхав бухий "друг" і далеко від нього не відстала подруга (напевно, теж суддя)". "Ну, там на відео є: "Ніщеброди, ви за 8 тисяч готові маму продати". Ось так думає вища каста суддів про патрульних поліцейських... Ну, загалом, як завжди, винен простий патрульний, якого, як кажуть, з колгоспу понабирали. Так, ми з колгоспу, але хочемо жити і працювати чесно", – написав він.

Жуков уточнив, що Кицюк ще під час процесу затримання супроводжували дзвінки в Генеральну прокуратуру.

За словами Жукова, з судді тепер роблять "святу", а патрульних хочуть звинувати у перевищенні службових обов’язків. Їм загрожує кримінальна відповідальність.

Своєю чергою, Рада суддів України вже висловила глибоке обурення діями Національної поліції, пов'язаними з неправомірною спробою затримання судді Солом'янського районного суду міста Києва Вікторії Кицюк і направила звернення до керівництва силовиків.

Суддя, який пройшов АТО, Олександр Мамалуй також розкритикував дії київських патрульних, які затримали за порушення ПДР суддю Вікторію Кицюк.

"Те, що патрульним не сподобалося, як із ними розмовляють - тон і манера спілкування, не дає їм жодного права одягати на людей наручники. Адміністративне затримання може бути застосоване до людини, яка вчинила адмінправопорушення. Кицюк його зробила? Так стверджують патрульні? А де про це документи??? Їх немає! Вони їх не склали! Немає жодних документів. Просто закрили людину в наручники за власним бажанням. Так правильно? Ні. Так не має бути і так не буде! І суд, я впевнений, розбереться. І визначить і ступінь провини патрульного екіпажу і міру відповідальності. До речі, суд бачитиме ПОВНЕ відео з камер патрульних, а не нарізку", - написав Мамалуй.

Суддя також зазначив, що "нищебродами" патрульних назвала зовсім не Кицюк, а якийсь "прийшлий", а, отже, і звинуватити ні в чому.

"Для всіх, хто ненавидить суддів, слухайте, що скажу: не можна людей закривати у наручники без законних підстав!!! Не можна. Неконституційно це. Свавілля поліцейське. Вам хочеться спустити справу на гальмах тому, що постраждала від свавілля суддя. Цього не буде. Ми не дозволимо. Зокрема і тому, що не хочемо, щоб завтра таке сталося з кимось із вас", - додав Мамалуй.

Інцидент викликав широкий розголос у громадськості. Журналіст Юрій Бутусов, переконаний, що щоб суддівська мафія не посміла засудити поліцейських, потрібен максимальний резонанс цієї історії.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фактично, "філософ" Дугін у бесіді з Такером Карлсоном визнав, що цінності Росії липові, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:15

"Популярний телетрампіст Такер Карлсон продовжує годувати свого глядача трешем із Росії. Путін, Дуров та Дугін. Кого наступного покажуть американським ультраправим в надії переконати, що є якийсь унікальний російський стиль життя? Де можна вбивати, ґва...