Павло Дикань: Злочини співробітників правоохоронних органів, які відразу після розстрілів Героїв Небесної сотні знищували документи, не розслідуються

Адвокат сімей загиблих заявив, що у перші дні після трагічних подій в правоохоронній системі відбувалося знищення великої кількості документів

Злочини співробітників правоохоронних органів, які відразу після розстрілів Героїв Небесної сотні знищували документи, не розслідуються, заявив адвокат сімей загиблих Павло Дикань Гордону, інформують Патріоти України.

Співробітники Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України, які в перші дні після розстрілів на Майдані знищували докази, до сих пір не звільнені, заявив адвокат сімей Героїв Небесної сотні Павло Дикань, повідомляє "РБК-Україна".
"У перші дні після трагічних подій в правоохоронній системі відбувалося знищення великої кількості документів", - зазначив він.
За його словами, на даний момент ні МВС, ні СБУ не представили належної оцінки того, що сталося, а злочини, скоєні правоохоронцями, не розслідуються.
"Люди, які до цього причетні, сьогодні все ще працюють в правоохоронній системі", - уточнив Дикань.
Він також заявив, що в 2014 році розслідування подій на Майдані практично не велося.
"Реально весь 2014 можна вважати повністю втраченим для розслідування в зв'язку з тим, що воно проводилося в різних правоохоронних органах несистемно, без аналізу подій і без належного збору доказів", - додав адвокат.

В кінці 2013-го - початку 2014 року в Україні відбулися масові протести, які призвели до зміни влади. У цей час мітингу протистояли правоохоронні органи і найняті владою озброєні бандити (ТІТУШКИ). Екс-генпрокурор Віталій Ярема заявляв, що з 18-го по 20 лютого 2014 року був вбито 77 учасників протесту, близько 700 людей отримали поранення.
Про підозру в причетності до розстрілів 20 лютого 2014 року в Києві повідомлені 26 беркутівців, з них п'ятеро заарештовані, йде судовий процес. Не менш 20 співробітників "Беркута" втекли.

У травні 2016 року в ГПУ заявили, що євромайдан розстрілювали 23 бійця "Беркута" і троє їхніх командирів.
14 лютого в суді у справі екс-беркутівців показали раніше невідомі кадри розстрілу на Інститутській.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...