Печерська РДА розшукує колишніх радянських військовополонених для виплати допомоги з Німеччини

Право на отримання грошового відшкодування мають особи, які були червоноармійцями та в період з 22 червня 1941 по 8 травня 1945 перебували під вартою як військовополонені.

РДА розшукує радянських полонених. Фото iev.pravda.com.uaПечерська райдержадміністрація шукає колишніх радянських військовополонених для виплати допомоги з Німеччини у сумі 2500 євро. Про це повідомляє сайт РДА, інформують Патріоти України.

Відзначається, що німецький Бундестаг 21 травня 2015 року ухвалив рішення про те, що колишні радянські військовополонені мають отримати символічну грошову допомогу як визнання завданої їм кривди.

Право отримати відшкодування мають особи, які були червоноармійцями та в період з 22 червня 1941 по 8 травня 1945 перебували під вартою як військовополонені.

Відшкодування не отримують особи, які вчинили військові злочини, або злочини проти людства, або сприяли вчиненню цих злочинів.

„Зазначене відшкодування є персональним і видаватиметься лише за заявами осіб згаданої категорії. Спадкоємці колишніх військовополонених не мають правових підстав на отримання відшкодування. Лише у випадку, коли особа, яка має право отримати відшкодування, подала заяву і після того померла, кошти можуть отримати або його дружина, або діти", - йдеться в повідомленні.

Формуляр заяви німецькою, англійською та російською мовами та іншу інформацію можна також отримати на сайті Федерального відомства централізованих служб і відкритих майнових питань.

Заяви до Федерального відомства центральних послуг та невирішених майнових питань (Bundesamt fur zentrale Dienste und offene Vermogensfragen) необхідно подати до 30 вересня 2017 за адресою: DGZ Ring 12, 13086 Вегlіn.

Для отримання довідкової інформації просять звертатися за телефоном: (044) 280 19 56.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як каже Малюк, "дати, до яких росіяни хочуть приурочити свої теракти, поступово стають символом провалу їхніх спецслужб", - Голобуцький

понеділок, 13 травень 2024, 23:32

"От і подробиці про зірвані теракти в Києві, якими ворог збирався тішитись до їхнього «9 мая»: всього терактів мало бути 4. Агенти ГРУ встановлювали вибухові пристрої в будівельних гіпермаркетах відомої мережі та біля одного із кафе. Саморобні вибухов...

Євробачення показує, що пошуки ґендерної ідентичності в ЄС зараз стоять попереду базових потреб безпеки, - Сергій Марченко

понеділок, 13 травень 2024, 23:18

"Біль Швейцарії - це проблема вибору серед ложок різної довжини, якою краще їсти варення. Приблизно так само падав Рим. Велична цивілізація технологічно була на дві голови вищою за варварів. Рим мав більше ресурсів, краще озброєну і навчену армію. Але ...